SDE

У Трускавці розпочався міжнародний фестиваль церковних хорів [фото]

28 травня 2011
Друк E-mail
28 травня у Трускавці розпочався фестиваль європейських хорів «Культура та духовність – Багатство Європи». Участь у фестивалі беруть церковні хори з України та закордону, зокрема Сербії, Польщі та Білорусі. Як зазначають організатори творчого заходу, фестиваль має екуменічний характер, оскільки участь у ньому беруть представники різних Церков. Цьогоріч Українську Греко-Католицьку Церкву на фестивалі представив хор Дрогобицької Духовної Семінарії "Оранта", диригентом якого є о. Андрій Бунь. Участь у фестивалі також беруть:  хор Дрогобицького педагогічного університету ім. Івана Франка «Боян», хор «Бацькайшчина» Білоруської греко-католицької церкви, Української греко-католицької церкви «Київське благочестя», хор Української Православної Церкви «Глас», Ансамбль пісні і танцю Української православної церкви Київського патріархату «Писанка», Хор Рільничого університету в Кракові (Польща), Камерна чоловіча капела Сербської православної церкви «Серафим».

Учасників фестивалю привітав владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. "Цим фестивалем за допомогою культури і мистецтва ми творимо своєрідний форум для спілкування різних народів та Церков," - зазначив архиєрей. Звертаючи увагу на міжнародний характер фестивалю, єпископ додав: "Сьогодні ми маємо добру нагоду наголосити на християнських коріннях Європи, котрі, нажаль, сьогодні дехто ставить під сумнів. Ми – серби, поляки, білоруси, українці – є християнами-європейцями. Якщо ми це забудемо, то втратимо власну ідентичність. Оці духовні співи та мелодії, котрі тут лунали, виросли з душі народу, котра у своїй суті є глибоко християнською. Цю рису наших народів, що органічно вплелася у їх культури більш як тисячу років тому, не змогли знищити тоталітарні режими!" Наостанок владика подякував організаторам фестивалю: професору Казимиру Косіняку-Камишу з Польщі та священику Андрію Кащуку з України, - висловивши сподівання, що подібні акції матимуть своє продовження у майбутньому (Див. повний текст привітального слова).

Зазначимо, що перший день фестивалю відбувся в Палаці культури м. Трускавця. 29 травня фестиваль продовжиться на подіумі біля бювету міста.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

 

banner

Архів
^ Догори