SDE

У Самборі парафія Покрова Пресвятої Богородиці відсвяткувала ювілей початку будівництва величного храму

06 червня 2011
Друк E-mail
5 червня парафія Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора відсвяткувала ювілей 20-ліття закладення наріжного каменя під будівництво собору. З цієї нагоди відбулась урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Богослужіння за участі великого числа священиків та вірних проходило на площі перед входом у новозбудований собор.

"Ми, християни, будуємо і дбаємо про храми, надаємо їм гарної форми, прикрашаємо найкращими витворами мистецтва, тому що тут з нами у Духові Святому молиться до Небесного Отця сам Христос," – зазначив владика Ярослав у пастирському слові до вірних. Єпископ пригадав події 20-літньої давнини, адже саме з цього місця, де тепер зведено собор, розпочалось відновлення УГКЦ у м. Самборі. "Сьогодні ми як християнська громада славного міста Самбора святкуємо 20-ту річницю посвячення наріжного каменя найбільшого храму нашої Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, і він постає як символ відродження нашої Церкви. За віру Христову страждали мільйони мучеників у всі часи. Сьогоднішня неділя святих Отців Першого Вселенського Собору в Нікеї пригадує нам про обов'язок берегти віру, відважно свідчити Божу правду у сучасному світі, бо й сьогодні залишаються актуальними слова, які ми чули в читанні апостола: «Я знаю, що по моїм відході ввійдуть поміж вас вовки хижі, які не щадитимуть стада» (Ді.44, 29)" (Див. повний текст проповіді владики Ярослава).

Увечері цього ж дня відбувся благодійний концерт у рамках акції "Душа до храму лине", яка розпочалась два місяці тому. Як зазначив прот. Володимир Коркуна, адміністратор парафії Покрова Пресвятої Богородиці, мета акції – розповісти про будівництво собору, а також ознайомити усіх з діяльністю парафії. Під час концерту лунали пісні у виконанні незрячої дівчини Христини Юрчишин, її учениць - Зоряни Байцар та Ірини Скиби, а також - співачки Мії (Продюсерський центр Наталії Карпи), Павла Табакова (переможець телепроекту "Шанс"), Любові Павлішак (переможець конкурсу "Пісня серця"). Авторські пісні під акомпанемент гітари виконала дрогобицька співачка Лілія Кобільник. Танцювальною майстерністю вразив колектив спортивного бального танцю "Фантазія". Церковні твори виконав хор "Грація". У перерві між виступами творчих колективів парафіяльне молодіжне братство продемонструвало фільм "Душа до храму лине", в якому розповідається про те, як будувався Собор Покрова Пресвятої Богородиці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори