SDE

На Дрогобиччині освячено після оновлення 100-літній храм

13 червня 2011
Друк E-mail
12 червня на свято Зіслання Святого Духа владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії здійснив пастирський візит до парафії у с. Верхні Гаї, що на Дрогобиччині. Цьогоріч громада УГКЦ с. Верхні Гаї святкує 100-літній ювілей побудови храму. Готуючись до знакового ювілею, вірні подбали про віднову давньої святині. Отож святковим богослужінням передував чин освячення відновленого храму. Відтак розпочалась Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Ярослав у співслужінні прот. Анатолія Полянка (декана Лішнянського) та священиків Лішнянського деканату.

Звертаючись до вірних з пастирським словом, архиєрей наголосив: "Ювілейні святкування — це завжди особливий час благо¬даті, благословенний Господом день, який повинен стати молитвою прослави і щирої подяки Богові та Богородиці за особливі дари для Церкви і народу". Єпископ зауважив, що свято П'ятидесятниці пригадує нам про заснування Христової Церкви, про мить, в яку силою Духа Святого "горстка переляканих рибалок стали безстрашними воїнами Христа, гарячими проповідниками Його істини, речниками Божої Премудрості по всьому світу". Наприкінці проповіді владика звернув увагу вірних на те, що, незважаючи на страшні гоніння впродовж багатьох років, Христова Церква під проводом апостолів та їх наступників не тільки продовжує існувати, але й до сьогодні розвивається. "Це найкращий доказ дії Духа Святого у Церкві," - у підсумку сказав архиєрей.

Після завершення Літургії владика Ярослав зачитав декрет правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського), яким о. Романа Волянського (адміністратора парафії у с. Верхні Гаї) нагороджено протоєрейським хрестом. Владика подякував о. Роману за душпастирську працю, а також усім жертводавцям, коштами яких оновлено храм.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

banner

Архів
^ Догори