SDE

До Лаврівського монастиря урочисто передано мощі св. Онуфрія

26 червня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), владика Іриней (Білик), священики під час завершення Святої Літургії
25 червня у Лаврівському монастирі відбулось святкування празника св. Онуфрія Великого, на честь якого названо монастирський храм. У цьогорічний престольний празник до монастиря привезено мощі св. Онуфрія, які майже через п'ятсот років знову повернулися до цього монастиря, котрий є найдавнішим святинею в Україні в честь цього святого.

Урочисту Божественну Літургію очолили владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та владика Іриней (Білик), канонік базиліки Санта Марія Маджоре у Римі. Після завершення читання Євангелія владика Іриней виголосив проповідь, у якій розповів про подвижницький шлях св. Онуфрія. Завдяки своїм чеснотам святий став заступником у потребах для віруючих. Свідчення про життя преподобного Онуфрія записав святий Пафнутій, який був очевидцем останніх днів великого подвижника. Як зазначив проповідник, святому Онуфрію присвячували храми та монастирі від самих початків існування християнства у Галицькій Русі.

Тими днями відбулася піша проща до Лаврівського монастиря у наміренні за дар материнства, саме під час паломництва відбулась урочиста передача Лаврівському монастирю на вічне поклоніння мощей Святого Онуфрія, привезених з Рима.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори