SDE

"Ця нагорода - це заслуга всієї стражденної нашої Церкви", - владика Юліан під час отримання титулу почесного доктора УКУ

09 липня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Блаженніший Любомир (Гузар) вітає першого почесного доктора УКУ - владику Юліяна (Вороновського)
9 липня у Львівській духовній семінарії відбулись урочисті заходи з нагоди завершення в Українському католицькому університеті 2010/2011 академічного року. Участь у цій події в якості почесного гостя взяв Блаженніший Любомир (Гузар). Одним з ключових моментів цих святкувань стало вручення титулу "Doctor honoris causa" владиці Юліану (Вороновському), правлячому єпископу Самбірсько-Дрогобицькому.

Як зазначив у вступному слові о. д-р Борис Гудзяк, ректор УКУ, університет вперше нагороджує такою відзнакою. Акцентуючи на служінні преосвященного Юліяна (Вороновського), ректор УКУ додав, що постать владики є прикладом смиренного мужа, який, незважаючи на обставини життя, залишився вірним Христові та Церкві.

У своєму подячному слові перший почесний доктор УКУ зауважив, що цією відзнакою Український католицький університет вшанував покоління єпископів, священиків та вірних підпільної УГКЦ. Рівно ж владика подякував усім, з ким Господь благословив йому співслужити та співпрацювати.

Зі словами подяки за батьківську турботу о. Борис Гудзяк звернувся до Блаженнішого Любомира, який до лютого 2011 року обіймав уряд Глави УГКЦ, а також був Великим Канцлером УКУ.

"Сьогодні я прощаюсь з вами, - сказав до університетської спільноти Блаженніший Любомир. - Однак це прощання не означає, що ми більше не зустрінемось." Зазначимо, що після свого сходження на престіл Глави УГКЦ уряд Великого Канцлера УКУ відтепер обіймає Блаженніший Святослав (Шевчук).

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори