SDE

Владика Ярослав (Приріз): "Тайну Успення можливо збагнути лише очима віри"

29 серпня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Вірні моляться на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці
28 серпня відбулась єпархіальна проща у м. Самбір на парафії Різдва Пресвятої Богородиці. Святкові богослужіння розпочались напередодні увечері Великою Вечірнею та акафістом до Самбірської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Опівночі вірні разом із священнослужителем під спів богородичних пісень вирушили процесійно з храму із запаленими свічками вулицями міста. Ця молитовна хода стала свідченням віри Христової серед темряви спокус світу.

На празник Успення владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив Божественну Літургію у співслужінні прот. Богдана Добрянського (декана Самбірського) та священиків Самбірського деканату.

"Сьогодні ми прийшли сюди як прочани щоби досвідчити материнську любов Пресвятої Богородиці і нею наповнити свої серця. Подібно до св. Івана Богослова ми хочемо прийняти її, нашу Небесну Заступницю до своїх домівок, родин, спільнот, і що найголовніше – до свого життя", - зазначив єпископ під час проповіді. Відкликаючись до церковного передання щодо свята Успіння Пресвятої Богородиці, владика Ярослав сказав: "Традиція Церкви розповідає нам, що апостол Тома (його не було на похороні Богородиці) по трьох днях прохав апостолів і відкрити її гріб, щоб він зміг попрощатися з нею. Коли вони це зробили, то побачили, що гріб був порожній". Архиєрей підсумував, що зрозуміти тайну Успення можливо лише очима віри.

Після завершення Літургії владика подякував численним вірним, які були присутні на прощі, та закликав щиросердечно прибігати під покров Пресвятої Богородиці, засилаючи до неї свої молитви. Рівно ж архиєрей подякував прот. Богдану Добрянському та сотрудникам парафії за душпастирське служіння.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори