SDE

На Сколівщині відсвяткували 100-літній ювілей храму у с.Урич

27 вересня 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками під час святкування ювілею у с. Урич на Сколівщині
25 вересня у с. Урич на Сколівщині відбулись урочисті святкування з нагоди 100-літнього ювілею місцевого храму. Існуючий¬ храм св. Миколая Чудотворця був збудований у 1911 році на місці старої дерев'яної церкви. З нагоди ювілею до парафії прибув владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У співслужінні прот. Івана Дашинича (декана Сколівського), прот. Миколи Мельниковича (адміністратора парафії) та священиків Сколівського деканату єпископ очолив урочисту Літургію.

"Цьогорічне ювілейне святкування — це початок нової історії Богом благословенної землі вашого села, — наголосив владика, вітаючи вірних з 100-літтям храму. — Ювілейні святкування — це завжди особливий час благо¬даті, благословенний Господом день, який повинен стати молитвою прослави і щирої подяки Богові та Богородиці за особливі дари для Церкви і народу". Архиєрей звернув увагу вірних на те, що храм як будівля призначений для того, щоб єднати людину з Богом, і без її присутності він втрачає своє призначення: "Старайтесь, щоб у цьому храмі кожна душа під знаменом Святого Хреста завжди знаходила наснагу для очищення та духовного поступу, неодмінно приводьте сюди ваших дітей, „бо таких – каже Христос, — є Царство Небесне". Адже це — запорука справжнього відродження як ваших родин, парафії, так і цілої нашої Батьківщини", — у підсумку зазначив єпископ.

Після завершення Літургії адміністратор парафії прот. Микола Мельникович подякував владиці, священикам та гостям за те, що розділили з парафіянами радість величного ювілею.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори