SDE

Владика Ярослав на празник Обрізання Господнього: "Бог дає нам новий рік, і прагне, щоб він був для нас сприятливим - роком благодаті"

15 січня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Прирі), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
14 січня на празник Обрізання Господнього та св. Василія Великого владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у катедральному храмі Пресвятої Трійці. Під час Літургії архиєрей рукоположив у диякони Романа Андрійовського, який є префектом з навчання та викладачем Дрогобицької духовної семінарії.  

 

У своєму пастирському слові владика Ярослав пояснив, чому 14 січня Церква святкує разом свята Обрізання Господнє, пам'ять св. Василія Великого та початок Нового року: "Церква неначе прагне тим самим вказати, що коли бажаємо для себе самих і для наших ближніх щасливого сприятливого Нового року, то маємо його почати і провести з іменем Ісуса на устах і в серці". Далі єпископ додав: "Саме Особа, яка носить ім'я Ісус, докорінно перемінила історію цілого людства і кожної людини зокрема. В Ісусі Христі Бог увійшов у людську історію, щоб перемінити її, відновити, наповнити новим значенням і новим змістом, відтепер історія людства є історією спасіння".

Складаючи побажання присутнім, щоб наступний рік був для усіх благословенний Богом, владика Ярослав зауважив: "Бог дає нам новий рік, і прагне, щоб він був для нас сприятливим - роком благодаті. Чи буде новий рік саме таким – у великій мірі залежить від нас."

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого диякона Романа та побажав йому ревного служіння біля Божого престолу. Зазначимо, що ці дияконські свячення стали першими, які владика Ярослав уділив після свого сходження на престол Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори