SDE

Дрогобич відвідав Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ

25 березня 2012
Друк E-mail
Фото Комісії у справах молоді
о.Ростислав Пендюк (Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ), о.Олег Кекош (Голова Єпархіальної комісії у справах молоді) разом з представниками християнської молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії
20 березня Комісію у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії відвідав з робочим візитом голова Патріаршої Комісії у справах молоді о. Ростислав Пендюк. Програма відвідин була надзвичайно насиченою: зустріч з представниками Комісії у справах молоді СДЄ та ознайомлення з її роботою; зустріч з правлячим архиєреєм Самбірсько-Дрогобицької єпархії владикою Ярославом, священиками деканатів та з молоддю Єпархії.

Саме зустріч з молоддю єпархії, яка відбулася в приміщенні Центру душпастирства, зворушила та приємно здивувала о. Ростислава: «Тішуся, що є так багато творчої, активної молоді» - наголосив він. На зустрічі і справді було багато молодих осіб, а це лише по 2 особи, які представляли ту чи іншу молодіжну організацію. Були тут і представники «Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії», організацій «Українська молодь - Христові» міст Стебника, Самбора, Трускавця, Борислава; представники спільнот «Віра і Світло» Дрогобича, Трускавця, Самбора; спільнот «Молодий місіонер», «Ноїв ковчег», «Молодіжного братства храму Покрови Пресвятої Богородиці» з Самбора. Були й аніматори та представники групи творчої молоді «Youngsoul»; спільнот «Молодіжний прорив», «Матері в молитві», «Братства української молоді» (БУМ), та харизматичної спільноти «Діти світла» м. Дрогобича, активна студентська молодь. На зустрічі також були присутні і представники семінарійного братства «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» Дрогобицької духовної семінарії, а також Відділу у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради Дрогобича.

Молоді люди намагалися коротко представити свою організацію, розповісти про проблеми, свої очікування чи пропозиції. Власне, зустріч була проведена у формі круглого столу і виглядала радше як ділення досвідом і пошуком альтернативних рішень праці з молоддю.

На зустрічі виступив і голова Комісії у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Олег Кекош, який подякував молоді за активність та звернувся до о. Ростислава, вітаючи його з Днем народження.

На завершення зустрічі о. Ростислав закликав молодь не боятися свідчити своїм прикладом,  щоб донести до інших ту радість буття з Христом, вміти поділитися тою радістю з іншими. Молитися і набратися сміливості шукати молодь у широкому життєвому морі. Побажав креативно мислити, бути настирливим у своїх пошуках і головне – не боятися діяти!

Марія Гарасимчук

Теми: Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори