SDE

Владика Ярослав (Приріз) у п'яту неділю Великого посту: "Не біймося йти до Єрусалиму разом з Ісусом, навіть якщо нам здається, що ця дорога – важка і терниста"

02 квітня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький
Такими словами підбадьорив вірних правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, звертаючись з пастирським словом у п'яту неділю Великого посту під час Божественної Літургії у катедральному храмі.

Єпископ пригадав, що Великий піст для християнина – це духовна подорож, впродовж якої людина примирюється з Богом, а також разом з Ним подорожує на Голгофу, щоб стати свідком славного воскресіння. "Сьогодні Церква через читання недільного Євангелія спрямовує наші духовні роздуми в околиці Єрусалиму, на ті стежки і дороги, якими Ісус разом з учнями простував до святого міста Єрусалиму", - зазначив архиєрей, пояснюючи читання з Євангелії. Це була остання земна подорож Христа з Галилеї у Юдею. Від дитячих літ Спаситель в оточенні близьких йому людей ходив тією дорогою до Соломонового Храму. "Але на цей раз це була дорога, в кінці якої на Спасителя чекали хрест і Голгофа", - зауважив владика Ярослав. На думку єпископа, Ісус, бажаючи відкрити Своїм учням тайну Божої любові до людини, за кілька тижнів до своїх страждань розпочав дивну для них розмову про Свої майбутні страждання: "Оце йдемо в Єрусалим і Син Чоловічий буде виданий первосвященикам та книжникам, і засудять його на смерть, і видадуть його поганам; і насміхатимуться з нього, плюватимуть на нього, бичуватимуть його та й уб'ють. Він же по трьох днях воскресне" (Мк.10:33).

"Ціле наше життя – це мандрівка до Небесного Єрусалиму – до Царства Божого", – сказав проповідник. "Впродовж цієї подорожі ми стараємось йти стежками Божих заповідей", – додав владика, закликаючи вірних не боятись крокувати цим шляхом. У підсумку владика Ярослав сказав: "Пам'ятаймо, дорога через хрест провадить до воскресіння, до справжнього життя, адже саме хрест Христовий став для всього людства вже не знаком смерті та темряви, а світлом воскресіння, знаком надії і символом незбагненної любові Бога до людини".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори