SDE

У Самборі відбулась Хресна дорога за участі недільних катехитичних шкіл [фото]

07 квітня 2012
Друк E-mail
Фото Катехитичної комісії
Хресна дорога у м.Самборі за участі недільних катехитичних шкіл
«Через темряву терпіння до світла Воскресіння», - саме під такою назвою була організована і проведена 1 квітня 2012 року Божого Хресна дорога для дітей та молоді у м. Самборі біля собору Покрова Пресвятої Богородиці. Приємним є той факт, що на цю молитовну зустріч радо відгукнулись всі загальноосвітні школи міста, «Родинний дім» із села Корналовичі(під духовним проводом братів семінаристів М. Витівського, М.Мисіва та А.Витівського), а також недільні катехитичні школи Самбірського Деканального катехитичного осередку, молодіжні організації «Ноїв ковчег» та УМХ.

Не дивлячись на холодну погоду, сніг та дошкульний вітер, дітей зібралося чимало. На кожній окремій стації учасники читали текст Святого Письма та розважання. Учні однієї із шкіл виконували духовні пісні.

Хресний хід очолювали отці: о.Микола Витівський, голова Катехитичної комісії Самбірсько – Дрогобицької єпархії, о. Ігор Стецьків, Голова Самбірського ДКО та о. Тарас Рисей, капелан Самбірської міської лікарні, які також звернулись із щирим батьківським словом до присутніх дітей, катехитів, вчителів та батьків.

Справді, зворушливим було завершення хресної дороги, коли кожна дитина, взявши в руки твердий камінець, який символізував закам'яніле гріхах людське серце, підходила до хреста на «Голготу» і під молитовний спів Ісусової молитви ставила камінець у підніжжі хреста. Діти подумки просили Господа про дар щирого покаяння, адже саме до цього закликали отці.

Наприкінці діти, як винагороду, отримали від о. М. Витівського дитячі Біблії «Бог говорить до своїх дітей» та іконки. Під час цієї молитовної зустрічі на хресній дорозі, кожна дитина, а також й дорослий, мав нагоду відчути серцем Господній голос Істини.

за повідомленням
Самбірського деканального катехитичного осередку

Фоторепортаж

Теми: Катехитична комісія, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори