SDE

У Дрогобичі молодь молитвою подякувала Богові за дар християнського покликання [фото]

07 травня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Божественна Літургія за участі молоді на подвір'ї перед храмом св. Юрія, м. Дрогобич
6 травня у м. Дрогобичі Божественною Літургією на подвір'ї старовинного храму св. Юрія Переможця розпочався Єпархіальний день молоді.

Цього дня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, звернувся з пастирським листом до молоді єпархії: "Молодь покликана стати тією силою, що додає нового імпульсу в житті нашої Церкви і народу" (Див. повний текст звернення). Архиєрей зазначив, що зустрічаючись з труднощами на своєму життєвому шляху, молодий християнин має пам'ятати, що немає нічого такого, чого б йому не вдалося подолати з Божою допомогою.

На думку єпископа, духовним орієнтиром для молодого християнина є приклад співчуття та милосердя Христа, які Він виявляв до тих, хто потребував зцілення або допомоги: "Ісус прийшов, щоб принести Добру Новину убогим, терплячим та знедоленим проголошуючи своє післаництво такими словами: „Господній дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести добру новину бідним, звіщати полоненим визволення, випустити пригноблених на волю...."".

Наприкінці богослужіння зі словами привітання владика звернувся до учасників спільноти "Віра і світло", більшість з яких є неповносправними людьми. Єпископ подякував їм за щиру молитву та дитячу довіру до Господа Бога.

Свято молоді продовжилось концертною програмою у Центрі душпастирства молоді. Дякуючи молоді за участь у єпархіальному святі, архиєрей зазначив: "Ваші ровесники, дорога молоде, потребують не стільки багатьох проповідників Божого Слова, як тих, хто б цим Словом жив і свідчив його своїм життям". Молодь також привітали: секретар міського голови м. Дрогобича Тарас Метик та керівник відділу молоді, туризму та спорту м. Дрогобича Олександра Пашко.

Відтак представники християнської молоді з різних місцевостей єпархії представили свої молодіжні спільноти. Кожна спільнота намагалась зробити це у неповторний спосіб: виконуючи пісні, демонструючи тематичні вистави, показуючи танцювальне мистецтво. Приміщення Центру душпастирства молоді були прикрашені ручними виробами спільноти "Віра і Світло". Своїм досвідом душпастирства молоді поділились священики єпархії, які опікуються підростаючими поколіннями християн.

Наприкінці свята організатори провели для молоді відпочинковий вечір, в часі якого лунали українські пісні та відбувались цікаві забави. Усе це гармонійно поєдналось з вишиваними строями, в яких прибула на свято християнська молодь.

Зазначимо, що Єпархіальний день молоді був організований Єпархіальною комісією у справах молоді, яку очолює о. Олег Кекош. На святі були присутні представники міської та районної рад м. Дрогобичі, а також гості сусідніх міст та областей. Кошти зібрані під час Божественної Літургії з благословення владики Ярослава були передані у фонд музею церкви св. Юрія, у якій провадяться реставраційні робити.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

Теми: Комісія у справах молоді, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори