SDE

Владика Ярослав (Приріз) освятив іконостас та дзвіницю у с. Долинівка на Сколівщині [фото]

04 червня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) провідує у храмі с. Долинівка на Сколівщині
3 червня, на празник Зіслання Святого Духа, владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив пастирський візит до с. Долинівка Сколівського району. Цього дня місцева греко-католицька громада святкувала храмовий празник.

Зустрівши урочисто єпископа, священнослужителі та вірні процесійно увійшли до храму. Перед початком богослужіння архиєрей здійснив чин освячення іконостасу та дзвіниці. Зазначимо, що 2009 році владика Ярослав освятив новозбудований храм у с. Долинівка. Упродовж останнього часу завдяки старанням священика, вірних та жертводавців храму було збудовано дзвіницю та споруджено іконостас.

Божественну Літургію єпископ відслужив у співслужінні прот. Романа Качали (декана Тухольківського) та священиків Тухольківського й Славського деканатів.

"Сьогоднішній празник нагадує нам про початки євангельської проповіді Апостолів", – зазначив владика Ярослав у пастирському зверненні до вірних. "Відбулась особлива подія в історії, адже Зшестя Святого Духа на апостолів стало благодатним народженням Церкви," – додав єпископ, розкриваючи зміст святкової події.

На думку єпископа, урочистою молитвою "Царю Небесний" громада вірних визнає, що "Третя Особа Божа – Дух Святий є скарбницею тих особливих дібр, які потрібні для її життя тут на землі і колись для вічної злуки з Богом в небі". Отримавши дар Духа Святого, горстка переляканих рибалок стала безстрашними Христовими воїнами, палкими проповідниками Його правд. Господній Дух зробив їх речниками Божої Премудрості по цілому світі. Архиєрей навів приклад св. Петра, який ще недавно тричі зрікся Христа, а з часу П'ятидесятниці почав сміливо виступами перед багатотисячним натовпом.

"Найкращим доказом дії Святого Духа в Церкві і до сьогодні є сама її історія", – наголосив владика. Адже незважаючи на страшні гоніння, жорстокі переслідування впродовж багатьох років, Христова Церква під проводом апостолів та їх наступників не тільки перетривала, а й розвинулася, і надалі, незважаючи на всякі намагання сил тьми, успішно розвивається.

Після завершення богослужіння єпископ подякував прот. Михайлу Волчанському (адміністратору парафії), вірним та жертводавцям храму за старання у спорудженні іконостасу та дзвіниці. Владика побажав усім присутнім на святі відкрити свої серця на дію Духа Святого та не закопувати жодного дару, даного нам у П'ятидесятниці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж

Теми: Тухольківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори