SDE

Владика Ярослав уділив тайну священства випускнику Дрогобицької духовної семінарії

29 липня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) вітає новопоставленого єрея Василя Куцика
28 липня, на свято св.Володимира Великого, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м.Дрогобича. Під час Святої Літургії єпископ рукопоклав у священики диякона Василя Куцика, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

У зверненні до вірних, єпископ розповів про передумови прийняття християнства Київською Руссю. За словами владики, ще задовго до офіційного Хрещення Русі-України слово Христового Євангелія вже проповідувалось на давньоукраїнських теренах. Зокрема, відомо, що в Києві вже за часів князя Ігоря було багато християн, які мали свою церкву. У тому ж часі охристилася св. княгиня Ольга, бабця св. Володимира. Саме тому, на думку архиєрея, князь Володимир з самого малку виховувався в християнській атмосфері.

"Св. Володимира звемо рівноапостольним князем, адже своєю ревністю в проповідуванні Христової віри він дорівнював апостолам," - зазначив єпископ. Після свого охрещення князь дбав про поширення християнства по усій Київській Русі, будуючи храми, засновуючи монастирі, стараючись про утвердження церковної єрархії. Владика відзначив, що з моменту охрещення св. Володимир змінив свій попередній спосіб життя: "Своє багатство він жертвував не тільки на будову церков, а також на допомогу бідним, хворим і вдовицям".

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних дбати про віднову Христової віри в Україні: "Сьогодні маємо подати власний приклад доброго християнина, поборюючи нові спокуси матеріалізму, глобалізації та релятивізму, а також новітнє ідолопоклонство – різного роду секти, християнізуючи свою державу та утверджуючи в ній євангельські блаженства".

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого єрея Василя Куцика та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому диякону на його духовному шляху.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори