SDE

Розпочалася VII Міжнародна піша проща мігрантів і їхніх родин до Зарваниці [фото]

04 серпня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Самбірська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці
3 серпня в м. Самборі розпочалася VII Міжнародна піша проща мігрантів і їхніх родин до Зарваниці. Десятиденна проща від Самбора до Зарваниці загальною протяжністю 250 км триватиме до 12 серпня. Організовує прощу Пасторально-місійний відділ Української Греко-Католицької Церкви.

Проща розпочалася Святою Літургією в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора.

"Важливо, що ми в неділю йдемо до церкви, важливо, що ми йдемо й на Вечірню, а не тільки на Літургію. Але проща - це також дуже важливо, - зазначив виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ о. Василь Поточняк. - Ідучи цією прощею, ми звертаємо увагу на те, щоб 10 діб пожертвувати Богу. Не секрет, що ми стали християнами недільними. У неділю - до церкви, а в будні навіть вітаємося "добрий день".

За словами о. Василя, нинішня проща має подвійну ціль. "Перша мета – щоб і похід, і молитва, і праця в групах, і катехиза, і вільний час, і різного роду служіння, одним словом, кожен день, кожна година і кожна хвилина на цій прощі, були пожертвувані на Божу славу. Бо Господь хоче плодити нас уже й тепер, а не тоді, коли ми приготуємося", - розповів о. Василь.

Друга мета – молитися за мігрантів і їхні родини.

Отець Василь нагадав, що, за різними даними, за кордон виїхало 5-7 мільйонів українців.

"І таке враження, що країна до кінця не відчула, що в неї ніби нема частини тіла, - додав він. - І велике значення має, щоб ми про них пам'ятали, щоб ми їх не судили, а намагалися зрозуміти й допомогти. Щоб кожен із нас щось зробив для того, щоб об'єднати ті сім'ї, щоб допомогти дітям, які ростуть без батьків, і допомогти адаптуватися тим людям, котрі хочуть повертатися в Україну".

У VII Міжнародній пішій прощі мігрантів і їхніх родин беруть участь понад 300 осіб. Тут є люди, сім'ї яких від чогось потерпають, є особи, які хочуть випросити в Бога благословення, а є й такі, які просто хочуть подякувати Богу. За всіх цих людей і їхні родини учасники прощі будуть молитися протягом 10 днів.

"Згадуємо на цій прощі батьків і дітей, нашу Церкву і нашу державу, і увесь народ", - підсумував виконавчий секретар ПМВ.

Прихід у Зарваницю запланований на суботу, 11 серпня (в обідню пору).

Інфоцентр ПМВ

ФОТОРЕПОРТАЖ

banner

Архів
^ Догори