SDE

Працівники церковного Суду взяли участь у семінарі, який провів професор з Німеччини д-р Гельмут Прее

27 вересня 2012
Друк E-mail
www.kaththeol.uni-muenchen.de
д-р Гельмут Прее
26 вересня працівники церковного Суду СДЄ на запрошення Судового Вікарія Стрийської єпархії прот. Степана Кузишина взяли участь в одноденному практичному семінарі, який провадив д-р Гельмут Прее (Helmuth Pree). Доктор Гельмут Прее є професор канонічного права, магістр теології та керівник кафедри канонічного права при Католицькому богословському факультеті Інституту ім. Клауса-Мюрсдорфа університету Людвіг-Максиміліан в м. Мюнхені (Німеччина), окрім того професор Прее є радником Святішого отця Бенедикта XVI при папській Комісії по автентичній інтерпретації канонічних текстів Католицької Церкви.

На початку зустрічі, яка пройшла у дружній та невимушеній атмосфері, проф. Прее поділився досвідом своєї наукової та професійної діяльності. Після чого учасники семінару підняли низку актуальних питання, які торкалися його адвокатської діяльності у церковній сфері, а також поставили ряд практичних запитань щодо подальшого розвитку інституту церковної адвокатури в єпархіальних структурах нашої Церкви.

На завершення учасники семінару подякували професору Прее за те, що він поділився своїм цінним досвідом у виховуванні молодих науковців східного канонічного права, та за практичну допомогу працівникам церковних трибуналів у їх діяльності, а також побажали подальших плідних зустрічей в часі його подорожей по Україні.

повідомив
Олег Бісик,
нотар Церковного Трибуналу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

banner

Архів
^ Догори