SDE

Владика Ярослав під час 100-літнього ювілею храму у с.Берестяни на Самбірщині: "Лише слухаючи і виконуючи Слово Боже, ми можемо сподіватися на Божу поміч у нашому житті"

08 жовтня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками під час святкувань у с.Берестяни на Самбірщині
На цьому 7 жовтня наголосив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у с. Берестяни Самбірського району. У цей день парафіяни на чолі з настоятелем храму о.Андрієм Мелішем святкували 100-літній ювілей свого храму. Участь у святковій молитві взяли також священики Самбірського та Рудківського деканатів.  

 

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним значення євангельських слів Христа до Петра: "Відпливи на глибінь" (Лк. 5,4). Ці слова, на думку архиєрея, мають набагато глибший зміст, аніж просто порада Петрові ще раз закинути сіті. "Запрошення заплисти на глибину – значить не тільки жити сьогоднішнім днем, хлібом насущним, але й глибше задуматися над своїм життям, над своїми вчинками – і гріховними, і добрими, над тим, ким дійсно є Ісус Христос для мене, чи є Він для мене Господом, Сином Божим, котрий прийшов на землю і вмер за мене, заради мого особистого спасіння, вмер тільки з любові до мене грішного," – пояснив єпископ.

За словами владики Ярослава, коли християнин "відчалює" на духовну глибінь, тоді він глибше роздумує над Святим Письмом, над всім тим, чого навчає людину Бог через Євангеліє і науку Церкви. "На сьогоднішній час, напевно, найгіршим злом, яке люди роблять самі собі, є те, що ми слухаємо телевізор, рекламу, політику, сусідів, інших людей, але не хочемо почути Бога в своєму житті, не хочемо слухати Бога і Його слів," – додав єпископ.

Після завершення Літургії владика подякував о. Андрію Мелішу за душпастиське служіння на парафії, а вірним побажав завжди турбуватись про внутрішні храми своїх душ.

Зазначимо, що у с. Берестяни на Самбірщині 18 травня 1784 народився Перемишльський єпископ владика Іван (Снігурський), батько якого був парохом у цьому селі. Владика Іван відомий тим, що матеріально підтримував українських авторів, зокрема членів "Руської Трійці". Його стараннями було відкрито у Перемишлі духовну семінарію, а також церковну музичну школу. 13 травня 1990 року у с. Берестяни владика Юліан Вороновський освятив меморіальну дошку на честь владики Івана (Снігурського).

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори