SDE

На свято Покрова Пресвятої Богородиці відбувся відпуст у Биличах

17 жовтня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Відпустова каплиця у Биличах
14 жовтня у с.Биличі на Старосамбірщині відбулось урочисте богослужіння з нагоди храмового празника відпустової каплиці Покрова Пресвятої Богородиці. Напередодні свята, у суботу, о.Володимир Нестер, настоятель парафії, відслужив Божестенну Літургію, після якої усі бажаючі взяли участь у молитвах на оздоровлення. Увечері вірні разом зі священиком молились Вечірню з литією, а опісля приступили до мощей св. Івана Хрестителя, які в ці дні перебували у Билицькій парафії.

У день Покрова Пресвятої Богородиці святкову Божественну Літургію відслужив о.Григорій Комар (протосинкел єпархії) у співслужінні о.Віктора Коцеміри (декана Добромильського) та священиків Добромильського деканату. Участь у богослужінні взяли численні гості: прочани з Сокальщини та Борислава. Пішою прощею до Билич прибула молодь з Мостищини. Богослужіння супроводжував церковний хор з смт. Нижанковичі.

Звертаючись до вірних під час проповіді, о. Григорій Комар наголосив, що Богородиця є матір'ю для всіх християн. Відтак з нею, як з рідної матері, ми можемо бути щирими та відвертими. «Ми прийшли до Билич, щоб зачерпнути духовної мудрості, наповнитись почуттям безпечності, відкинути з наших сердець безнадію, віддавшись під Покров Пресвятої Богородиці», - зазначив проповідник.

Священик пригадав вірним історичні події 70-річної давнини – створення Української повстанської армії. Як зазначив о. Григорій, тогочасна радянська влада пропонувала єпископам УГКЦ відмежуватись від УПА. Однак, за словами проповідника, це означало б відректися від прагнення народу бути вільним. Тому владики відмовились від цієї пропозиції.

Після завершення богослужіння о. Володимир Нестер подякував о. Григорію Комару, священикам та прочанам, які прибули на відпуст до Билич. Відтак відбувся святковий концерт.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

banner

Архів
^ Догори