SDE

У день св. Варвари в Бориславі молились за працівників нафтової промисловості

17 грудня 2012
Друк E-mail
www.boryslavmvk.gov.ua
Богослужіння на площі перед фігурою св. Варвари
17 грудня в м. Борислав у день святої великомучениці Варвари – покровительки гірників та працівників нафтової галузі – відбулось богослужіння на площі перед фігурою небесної покровительки міста. За мешканців міста та працівників нафтової промисловості молились священики УГКЦ: о. Роман Василів, о. Петро Підлубний, о.Олег Смерека, о. Микола Пишкович та о. Ярослав Химин. Участь у святковій відправі взяли представники міської влади на чолі з міським головою Володимиром Фірманом.

Зазначимо, що постамент св. Варвари було споруджено за ініціативою декана Бориславського, о. Романа Василіва, за підтримки міської влади та підприємців міста. Скульптуру спорудили на місці будинку, котрий сорок років тому був зруйнований унаслідок вибуху газу в місті. Відкриття та освячення фігури відбулось 2 вересня 2012 року Божого. Участь у відкритті та освяченні фігури взяли високопреосвященний Томас Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківський та владика Тарас Сеньків, єпископ Стрийський.

Нагадаємо, що з 21 по 22 грудня м. Борислав відвідає Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. На запрошення владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та Володимира Фірмана, мера м. Борислав, Блаженніший Святослав візьме участь у святкуванні 625-літнього ювілею міста. У рамках святкувань Глава УГКЦ відвідає Бориславський медичний коледж, де зустрінеться з викладачами та студентами закладу. Варто зазначити, що Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук) впродовж 1985-89 рр. навчався у Бориславському медичному училищі за спеціальністю "Лікувальна справа", яке закінчив з відзнакою.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Бориславський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори