SDE

У с. Довге на Дрогобиччині відбулось святкування 120-літнього ювілею храму

26 грудня 2012
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом зі священиками та вірними, с. Довге
23 грудня у с. Довге Дрогобицького р-ну відбулось святкування 120-ліття місцевого храму св. Миколая Чудотворця. З цієї нагоди парафію відвідав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який відслужив урочисту Божественну Літургію у співслужінні священиків Меденицького, Дрогобицького, Самбірського та Бориславського деканатів.

У пастирському слові єпископ пояснив вірним євангельську розповідь про зцілення десяти прокажених, один з яких повернувся подякувати Христові. Владика Ярослав зазначив, що святкування 120-літнього ювілею храму - це вияв подяки парафіян Богові за дар віри. На жаль, сьогодні люди часто забувають дякувати Богові за різноманітні дари, які Господь їм посилає. З цього виникають й інші духовні проблеми: у часи труднощів люди вдаються до ворожбитів та екстрасенсів, забуваючи про Єдиного Подателя ласк.

Ісус наказує прокаженим піти показатись священикові. За словами, єпископа цим жестом Бог вказує, що спасіння слід шукати у Церкві, а не поза нею. Адже саме Церкві Бог у П'ятидесятниці поручив дар зціляти і душу, і тіло.

За словами, єпископа найкращі уроки вдячності Богові подає християнинові Свята Літургія. Розпочинаючи євхаристійну молитву, священик звертається до людей із закликом: "Благодарім Господа".

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Василю Гою (адміністратору парафії) за душпастирське служіння. Архиєрей вручив подячні грамоти громаді та окремим жертводавцям на знак подяки за турботу про Божий храм.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Меденицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори