SDE

Владика Ярослав на празник св.Стефана відвідав храм св.Миколая у м.Трускавці

10 січня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав та священики м. Трускавця
9 січня на свято первомученика Стефана владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у храмі св. Миколая Чудотворця у м. Трускавці у співслужінні о. Петра Івасівки (декана Трускавецького) та священиків Трускавецького деканату.

У пастирському зверненні єпископ зауважив, що разом із радісними подіями під час різдвяних свят Церква згадує також і про сумні, трагічні події: вбивство вифлиємських немовлят, що стали жертвами страху та злоби іродової, а їх смерть – пророцтвом про смерть Христову. Рівно ж на другий день після празника Різдва Христового ми згадуємо першого мученика – архидиякона Степана. "Він загинув, бо свідчив про Того, кого відкинули „будівничі" Ізраїля", – наголосив владика Ярослав.

Однак мучеництво св. Стефана, як і смерть невинних дітей, у дивний та незбагненний спосіб стали свідченням перемоги Христового Воскресіння над смертю, світла над темрявою, істини над оманою.

За словами владики, кров первомученика Стефана у Божому всевідаючому Промислі стала насінням для тодішнього юнака-фарисея Савла, якого всі ми знаємо як апостола Павла: "Духовно зрісши спочатку від гріха – схвалення цього вбивства – до правдивої віри, він став Христовим учнем й одним з найуспішніших проповідників Євангелія".

Вітаючи вірних парафії та гостей м. Трускавця з різдвяними святами, архиєрей закликав їх призадуматись над змістом події Різдва – моменту, коли Бог започаткував наше спасіння.

Зазначимо, що храм св. Миколая Чудотворця є центральним храмом курортного міста Трускавця. Знаходячись у центрі міста-курорту, храм св. Миколая є місцем молитви та зустрічі з Богом не лише для місцевих жителів, але й для численних гостей Трускавця.

Нагадаємо, що у свято Різдва Христового владика Ярослав очолив святкові богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці, а 8 січня відвідав храм Різдва Пресвятої Богородиці у м. Самборі. Напередодні ж різдвяних свят правлячий архиєрей звернувся з пастирським словом до духовенства, монашества та вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори