SDE

Владика Ярослав під час Літургії у Катедральному соборі: "Щоб молитва мала силу перед Господом, треба наповнити її вірою в безмежність Божої щедрості"

11 лютого 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє священичі свячення диякону Мар'яну Тупичаку
10 лютого у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії рукопоклав у священики диякона Мар'яна Тупичака, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

"Молитва має силу зупинити Бога і зосередити Його увагу на нас – лише на нас коли ми з довірою молимось до Бога", - зазначив владика Ярослав, коментуючи недільну Євангелію про зцілення Христом сліпого чоловіка. Соціальний статус сліпця, який був жебраком, не став перешкодою для того, щоб Ісус звернув увагу на нього. Почувши крик людського горя, Христос звернув увагу та зцілив невідомого чоловіка.

Відтак архиєрей наголосив на важливості молитви на духовному шляху людини до Бога: "Молитва є не тільки релігійним обов'язком, вона є основною потребою людського існування, котра необхідна для повної самореалізації людини, головним виміром якої є її поєднання з Богом". У молитві повинні бути чотири складові, про які пише Св. Василій Великий: «Спершу прослав Бога, потім подякуй за добродійства, які Він тобі зробив, далі відкрий Йому свої гріхи і порушення заповідей Його і наприкінці проси в нього те, що потрібне тобі, головно для спасіння твоєї душі». Через уважну і щиру молитву Бог повертає людині духовний зір. Прозрівши, ми починаємо зауважувати речі, яких донедавна ще не бачили і не розуміли.

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого єрея Мар'яна Тупичака та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому єрею на його духовному шляху. Нагадаємо, що минулої неділі архиєрей уділив священичі свячення диякону Роману Скаличу.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори