SDE

У Самборі владика Ярослав здійснив чин постригу читців-співців [фото]

03 червня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин постригу
1 червня, увечері, у Соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора відбувся чин постригу в читців-співців випускників дяківсько-регентського факультету Дрогобицького катехитичного інституту Пресвятої Трійці. Чин постригу здійснив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький.

Єпископ привітав новопоставлених 22 читців з радісною подією та подякував їм за те, що вони обрали шлях цього служіння для Христової Церкви. Рівно ж архиєрей подякував о. Миколаю Витівському, ректору Дрогобицького катехитичного інституту, та викладачам, які подбали про вишкіл майбутніх дяків.

Після завершення чину посвяти владика Ярослав відслужив велику вечірню, яку богослужбовим співом супроводили новопоставлені читці-співці.

За словами о. Миколая Витівського, ректора Дрогобицького катехитичного інституту, 22 випускники дяківсько-регентського факультету розпочали своє навчання у 2011 році. У той час було вирішено провести навчання у м. Самборі для того, щоб учасникам курсів було зручніше доїжджати. Ректор інституту зазначив, що наймолодшому випускнику виповнився 21 рік, а найстаршому - 71. Це яскраве свідчення живої традиції богослужбового співу в УГКЦ.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Прокатедральний собор, Катехитична комісія, Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори