SDE

Владика Ярослав освятив храм в с. Луки на Самбірщині [фото]

04 червня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав разом зі священиками та наймолодшими парафіянами храму с. Луки на Самбірщині
2 червня у с. Луки на Самбірщині відбулось освячення новозбудованого храму Матері Божої Неустанної Помочі. Чин освячення та першу Божественну Літургію відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Івана Заяця (декана Рудківського), о. Йосифа Бабія (адміністратора парафії) та священиків Рудківського деканату.

Під час проповіді на Літургії владика Ярослав зазначив, що Євангеліє цієї неділі духовно провадить християнина до криниці Якова, де відбулась зустріч Христа із самарянкою. «У цій зустрічі Христос показує правдиву ціль післаництва Сина Божого, котра перевищує всякі викривлені поняття людей, адже Він є джерелом любові для всіх, незалежно від їх національності, територіальної чи політичної приналежності», - наголосив єпископ. Важливо пам'ятати, що Христос приходить до людей не для того, щоб від них щось отримати, але щоб дати їм те, що потрібно для їхнього спасіння.

«Багато з нас спочатку приходять до Ісуса, бо ми, як і ця жінка, чогось потребуємо, і знаємо, що Ісус може задовольнити наші потреби», - додав архиєрей. Жінка-самарянка, зробивши перший крок до Ісуса, зрозуміла, що Він може запропонувати щось глибше, ніж просто задовольнити якісь матеріальні потреби.

Після Божественної Літургії владика Ярослав подякував о. Йосифу Бабію (адміністратору парафії) за душпастирське служіння та турботу про будівництво храму. Рівно ж єпископ склав подяку усім вірним та жертводавцям, які своїми молитвами, працею та коштами сприяли побудові святині. «Дорогі у Христі, з волі Божої такою спасенною криницею, де людина зустрічає Христа, на кожній нашій парохії є Христова Церква, яка живить нас Божим Словом, святими тайнами та дією Святого Духа, з яких ми повинні постійно користати», - нагадав вірним єпископ про важливе значення храму. За словами архиєрея, тільки тоді, коли кожен з нас зрозуміє, що Господь постійно чекає нас біля тієї криниці, щоби щедро наповнити наше серце своєю любов'ю та миром, ми зможемо радісно ділитися дарами Божої благодаті також і з іншими.

Як повідомив прес-службі єпархії о. Йосиф Бабій, наріжний камінь під будівництво церкви у с. Луках було закладено 18 травня 2008 року Божого. У цей день його освятив владика Юліан (Вороновський), тогочасний єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Храм Неустанної помочі збудований на місці, де уже стояли два храми. У 1901 році на цьому місці було споруджено богослужбову каплицю, а у 1925 - її розібрали і почали будівництво римо-католицького костелу. Його було освячено в 1927 році. У 1948 році за наказом радянської влади під костел було підкладено вибухівку та зруйновано. Залишки фундаментів вивезено на пасовисько за селом.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: освячення храму, Рудківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори