SDE

Владика Ярослав під час прощі у Биличах: «Завданням кожного християнина і Церкви загалом є показати світові красу та істину нашої віри» [фото]

01 липня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час проповіді у Биличах
Упродовж 29-30 червня до с. Биличі, що на Старосамбірщині, прибували близько 10 тисяч паломників з різних куточків Львівської області, щоб занести перед престол Всевишнього за посередництвом Пресвятої Богородиці свої молитви й прохання. Щороку тут в неділю Всіх святих відбувається зальноєпархіальна проща Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Цьогорічне паломництво було присвячене 1025-літтю Хрещення Руси-України, 20-літтю Самбірсько-Дрогобицької єпархії та Року віри.

Напередодні, 29 червня, до Билич у пішу прощу в супроводі священиків вирушили вірні з м. Самбора. Для самбірчан це паломництво стало вже доброю традицією. Кожного року серед паломників присутні випускники шкіл, які складають Богові подяку за час навчання у школі і просять благословення на подальше життя.

Увечері, цього ж дня, паломники взяли участь у богослужіннях біля чудотворного джерела у Биличах, куди усі прочани прийшли процесійною ходою із запаленими свічками. Опісля відбулись нічні чування та мистецько-культурна програма для молоді. Рано-вранці учасники нічних чувань взяли участь у Божественній Літургії.

Завершилось паломництво урочистою Божественною Літургією, яку очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні понад 50 священиків єпархії та за участі близько 10 тисяч вірних.

«У цей Рік віри, яку наші предки прийняли 1025 років тому у Володимировому Хрещенні, та з нагоди 20-ти років відновлення нашої єпархії, на цьому особливому місці почитання Пресвятої Богородиці маємо добру нагоду осмислити і саму особу Пресвятої Діви, і приклад віри, який вона нам подає», - наголосив владика Ярослав на початку свого пастирського звернення до вірних. Проповідник зосередив увагу вірних на кількох важливих чеснотах Богородиці: глибокій вірі, досконалому смиренню, які поєднались зі щирою любов'ю до Бога.

Відтак архієрей пригадав подію відвідин Богородицею св. Єлизавети. У відповідь на привітання тітки Богородиця занесла Богові подяки через чудовий гімн, який Церква використовує у своїх богослужіннях. «Так вона вчить нас бути вдячними Богові, за всі величні діла, які Він вчинив у нашому особистому житті і у житті нашого народу», - додав владика Ярослав.

Рівно ж, звертаючись до теми 20-ліття з часу заснування Самбірсько-Дрогобицької єпархії, архієрей зауважив, що це є добра нагода подякувати Богові «ті дивні діла, котрі Він учинив щодо нашої Української Греко-Католицької Церкви і народу». «Тому сьогодні, святкуючи 20-ти ліття Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, яка є свідком і плодом воскресіння УГКЦ, ми маємо всі підстави промовити разом з Дівою Марією: «Величає душа моя Господа і дух мій радіє у Бозі і Спасі моїм»!» - сказав у підсумку владика Ярослав (Див. повний текст проповіді).

Після завершення Святої Літургії владика Ярослав склав подяку духовенству, прочанам за їх молитовну участь в богослужіннях у відпустовому в Биличах. Владика Ярослав подякував о. Володимиру Нестеру, який душпастирює у Биличах та трудиться над розбудовою паломницького місця, за дбайливе приготування цьогорічної прощі. Відтак архієрей підніс о. Володимира до гідності протоієрея. Слова подяки пролунали також й на адресу жертводавців та представників влади на Старосамбірщині, які завжди сприяють в організації паломництва у Биличах.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Петро ОРИЩИЧ 

Теми: Биличі, Добромильський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори