SDE

Відбулось паломництво приурочене Рудківській чудотворній іконі Пресвятої Богородиці [фото]

08 липня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав разом з духовенством та вірними у храмі Пресвятої Євхаристії м. Рудки
6 та 7 липня у м. Рудки на Самбірщині відбулась єпархіальна проща до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Цьогорічна проща була також присвячена 1025-літтю Хрещення Руси-України, 20-літтю Самбірсько-Дрогобицької єпархії та Року віри.

Святкові богослужіння розпочались суботнім вечором молебнем та акафістом до Пресвятої Богородиці. Під час молінь до вірних з душпастирським словом звертались о. Йосип Бабій та о. Юрій Сенюта - священики Рудківського деканату.

Відтак учасники нічних чувань процесійно із запаленими свічками пройшлись нічними вулицями міста, прославляючи Бога та Богородицю побожними піснями.

7 липня, на празник Різдва Івана Предтечі, до храму Пресвятої Євхаристії м. Рудок з душпастирським візитом прибув владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У співслужінні о. Івана Заяця (декана Рудківського), о. Богдана Ванівського та священиків Рудківського і Дублянського деканатів владика Ярослав відслужив Божественну Літургію.

"У цей святковий час, коли вдивляємося в образ Пресвятої Богородиці, в історію її появи серед нашого народу, нашу церковну історію, радіємо з усього того добра, яке принесло нам християнство завдяки Хрещенню, здійсненому з волі нашого духовного батька, святого рівноапостольного князя Володимира Великого", - привітав вірних на початку проповіді владика Ярослав, пригадуючи про духовні плоди, які принесла українцям подія Хрещення-Руси.

За словами єпископа, у Пресвятої Богородиці християни навчаються багатства і повноти християнської віри. "Вона є та, що веде кожного з нас дорогами християнської віри, котра через свій помічний благодатний покров шукає присутності серед усього нашого народу", - наголосив архиєрей. Вже на початку історії Церкви вірні зрозуміли близькість Пресвятої Діви до Бога, побачили і правдиво відчули силу Її молитов на небі за всіх людей. Тому з перших часів прославляли Її всечесне і величне ім'я, закликали Її в молитвах, просили допомоги.

"Сьогодні Вона – також наша віра, надія і радість, наша молитвенниця і заступниця. Саме через Неї маємо найлегший доступ до Господа", - сказав у підсумку владика Ярослав. Архипастир також закликав священиків, які щодня є близько Господа у Святих Тайнах, наслідувати чесноти Пресвятої Богородиці: покору, послух, чистоту, відкритість до Божого Слова і неприступність для гріха.

Варто зазначити, що цього дня єпископ освятив водосвятний комплекс, споруджений на церковному подвір'ї на честь Покрова Пресвятої Богородиці. Рівно ж на цьому місці архиєрей разом зі священнослужителями здійснив чин водосвяття.

Наприкінці богослужіння о. Богдан Ванівський висловив подяку владиці Ярославу за душпастирський візит. Священик подякував усім, хто взяв участь у паломництві до Рудківської чудотворної ікони.

Зазначимо, що у першу неділю липня на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбувається проща до парафії м. Рудки, що на Самбірщині. Паломництво здійснюється з молитвою до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, копія якої зберігається у місцевому храмі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рудківський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори