SDE

На перший курс Дрогобицької семінарії зараховані нові студенти

11 липня 2013
Друк E-mail
Ілюстрація
Богослужінння у семінарійній каплиці
6-10 липня 2013 року у Дрогобицькій духовній семінарії відбулися вступні іспити. Цього року виявили бажання стати на шлях підготовки до священства 29 абітурієнтів. Упродовж трьох днів приймальна комісія, до якої з благословення владики Ярослава (Приріза), єпарха Самбірсько-Дрогобицького, увійшли представники ректорату семінарії та єпархіального управління, досліджувала глибину і зрілість покликання вступників, перевіряючи їхні сили і можливості. Як і щороку, за вступними випробуваннями спостерігали призначені єпископом представники Пресвітерської ради.

У перший день іспитів абітурієнти писали твір на одну з трьох запропонованих єпархіальним єпископом тем: «Володимирове Хрещення Руси-України в житті мого народу», «Чого мене навчає приклад доброго самарянина» та «Як тіло без душі мертве, так само й віра без діл мертва».

9 липня відбувся письмовий екзамен (тести), під час якого вступники відповідали на сто запитань (по 50 з Катехизму та літургіки). В останній день абітурієнти пройшли співбесіду та здавали екзамен з основ музики і співу.

Цього ж дня приймальна комісія підвела підсумки вступної кампанії 2013. Підраховуючи загальний бал, окрім оцінок за вступні іспити та співбесіду, враховувався також середній бал атестата про повну загальну середню освіту або документа про вищу освіту.

За підсумками вступних випробувань на перший курс семінарії зараховано 14 студентів.

Джерело: сайт Дрогобицької духовної семінарії

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори