SDE

На Самбірщині у Дублянах відбулось святкування з нагоди 150-ліття місцевого храму [фото]

07 серпня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Архиєрейська Літургія в смт. Дубляни
4 серпня у с. Дубляни відбулось святкування 150-літнього ювілею місцевого храму св. пророка Іллі. Напередодні в парафії відбулась триденні реколекції, які провів о. Василь Мельничук. Упродовж цих днів вірні мали нагоду приступити до тайн сповіді і Пресвятої Євхаристії.  

У день святкувань до парафії прибув владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Священик, парафіяни та молодь урочисто зустріли архиєрея. Відтак на помості перед храмом відбулась Божественна Літургія. Владиці Ярославу співслужив о. Григорій Жук (декан Дублянський), о. Тарас Бунь (настоятель парафії) та священики Дублянського, Дрогобицького та Трускавецького деканатів.

У душпастирському слові до вірних владика Ярослав розповів про значення постаті святого пророка Іллі для християн. «Коли Господь є Бог, ходіть за ним; коли ж це Ваал – ходіть за ним», - з такими словами звернувся до ізраїльського народу пророк Ілля, щоб навернути його до поклоніння істинному Богу. Нечестиві пророки Ваала виявились неспроможними, щоб через танцювання, викрикування, калічення своїх тіл прикликати вогонь на жертви. "Таким чином, об'являється облудна дійсність ідола: людина його уявляє як щось, чим вона володіє, чим можна покерувати власними силами, замість того, щоб відкривати людське серце на Іншого, на визволяючі стосунки, що дозволяють вийти з тісного простору власного егоїзму до виміру любові та взаємного дару, поклоніння ідолові закриває людину в виключному та безнадійному шуканні себе самої", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Говорячи про євангельську розповідь, як Ісус зцілив розслабленого, архиєрей запитав вірних: "Чи сьогодні, - читаючи або слухаючи уривок цього Євангелія, ми готові відкрити своє серце на оце Ісусове «Встань»?" За словами єпископа, коли людина є щира з собою, то вона також свідома того, що має з чого "вставати". Для того, щоб відродитись духовно, християнин потребує сильної віри у те, що Господь здатний піднести, воскресити його до нового життя, силою Слова Євангелія.

Наприкінці Літургії владика Ярослав подякував священикові та вірним за спільну молитву та вручив громаді пам'ятну грамоту з нагоди 150-літнього ювілею храму. У свою чергу, о. Тарас Бунь склав подяку владиці за душпастирський візит. Відтак парафіяльна молодь виконала для присутніх пісенні твори.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори