SDE

Владика Ярослав освятив катехитичне приміщення при храмі св. Пантелеймона у Самборі [фото]

13 серпня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
8 серпня, увечері, в християнському житті м. Самбора відбулась важлива подія - освячення катехитичного приміщення у храмі св. великомученика Пантелеймона, що знаходиться на подвір'ї Самбірської Центральної районної лікарні. З цієї нагоди до храму прибув владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У співслужінні о. Тараса Рисея (Капелана Самбірської ЦРЛ та адміністратора храму), о. Андрія Логіна (Голови Патріаршої комісії в справах охорони здоров'я), о. Миколая Витівського (Ректора Дрогобицького катехитичного інституту), о. Богдана Добрянського (Декана Самбірського), о. Олега Кекоша (Голови Єпархіальної комісії у справах молоді), о. Василя Нестора (Голови Єпархіальної комісії у справах родини) архиєрей відслужив велику вечірню з литією напередодні храмового празника св. Пантелеймона.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав спільноту храму св. Пантелеймона: лікарів, вірних та молодь - з освяченням прилеглих приміщень. Єпископ побажав, щоб вірні, прийшовши сюди "після ламання Хліба" та богоспілкування, разом зі своїм духовним провідником - о. Тарасом Рисеєм - роздумували над Божим Словом. "Хочу насамперед щиро подякувати о. Тарасу за те, що він доклав багато зусиль, щоб ця прибудова могла послужити для духовного зросту спільноти, що згуртована довкола храму св. Пантелеймона", - сказав архиєрей, звертаючись до священика та вірних храму.

Відтак єпископ розповів вірним про шлях віри св. Пантелеймона. За словами життєписця, юнак увірував у Христа після того, як як воскресив через молитву до Ісуса Христа померлу дитину, котра померла від укусу змії. Після цієї події він прийняв хрещення з рук священика Єрмолая. Владика Ярослав побажав усім присутнім сповнитись силою віри, яку мав у своєму серці св. цілитель Пантелеймон, щоб могти свідчити Божу праведність у сьогоднішньому світі.

Після завершення богослужіння о. Богдан Добрянський зачитав грамоту єпархіального єпископа, яку на знак подяки за душпастирську працю вручено о. Тарасу Рисею. У свою чергу, о. Тарас Рисей подякував владиці Ярославу за те, що поблагословив та підтримав добрими порадами будівництво катехитичних приміщень при храмі св. Пантелеймона. Священик висловив подяку жертводавцям, а також усім, хто у різний спосіб долучився до створення катехитичного приміщення. За словами о. Тараса, більшість жертводавців побажали залишитись невідомими.

Після завершення чину освячення катехитичного приміщення молодіжна спільнота "Ноїв ковчег" представила присутнім театралізоване дійство "Божа корівка".

Зазначимо, що у капеланському храмі св. Пантелеймона уже шостий рік поспіль молодь щосереди бере участь молодіжній Святі Літургії. Щодватижні у неділю спільнота "Ноїв ковчег" переглядає та обговорює сучасні кінострічки. Молодь, що гуртується при храмі св. Пантелеймона бере активну участь у суспільному житті м. Самбора, організовуючи різного роду акції, театралізовані дійства. Разом з отцем-капеланом молоді християни навідуються до хворих, котрі перебувають у Самбірській ЦРЛ.

О. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори