SDE

На "двох колесах" до Грушівської Богородиці

21 вересня 2013
Друк E-mail
Дрогобич, що між іншим славиться ще й своєю велошколою, вже звик до різник велозаходів, проте серед них яскраво виділяється велопроща. 14 вересня з нагоди року Віри та 1025-ліття хрещення Русі-України відбулась чергова велопроща Трускавець – Дрогобич – Грушів. Це не просто велопробіг в супроводі машин ДАІ та медичної допомоги, але найперше – справжня проща, хоча і на велосипедах. Так молитовна подорож поєднується з пропагуванням здорового способу життя та популяризацією в нашому місті екологічно чистого виду транспорту – велосипеду.

Понад 120 велопрочан після благословення організованою колоною вирушили від храму Пресвятої Трійці до Грушева, особливого місця не лише для дрогобичан, адже саме з грушівського чуда відроджувалась наша Церква, розколюючи режим самодержавства, наближаючи Незалежність.

Ще одна знакова подія кликала до Богородиці – святкування Дня батька, яке ще в 2000 році започаткувала Україна, а зараз долучились ще 20 країн світу. Молитва за батьків була чи не найважливішою метою паломництва. Кульмінацією прощі стала Свята Літургія, після якої свої вміння в показових виступах продемонстрували члени трускавецького гуртка велотуризму та вихованці спортивної школи Олександра Золочевського із м. Дрогобича.

Перед виїздом додому відбувся чин освячення велосипедів та спільна молитва, після якої дорога, здавалось, ще більше додавала фізичних сил та духовного збагачення. Навіть наймолодша учасниця (а було їй всього 4 рочки!) разом із матусею змогли подолати чималу відстань, тоді як найстаршому учаснику було 74 роки.

Кожен учасник велопрощі привіз із собою Божу благодать і незабутні уроки взаємодопомоги і підтримки в дорозі, які, сподіваюсь, буде застосовувати і надалі.

Висловлюємо щиру подяку за організацію велопрощі Комісії у справах родини (о. Василю Нестеру, Надії Цмоканич, Петрові Орищичу), Юрі Тудрію, о. Ігорю Цмоканичу, о. Ростиславу Мелеху, о. Андрію Буню та закликаємо всіх охочих наступного року приєднатися.

Повідомила
Оля Альбатрос

Теми: велопроща, Дрогобицький деканат, Меденицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори