SDE

Владика Ярослав в день празника св. Михаїла: "Кожен з нас повинен бути добрим ангелом для своїх ближніх, посланцем Божого Милосердя, вісником та виконавцем Його Волі"

22 листопада 2013
Друк E-mail
Ікона
Св. Архангел Михаїл
З такими словами звернувся до вірних єпископ Самбірсько-Дрогобицький під час Божественної Літургії 21 листопада, яка відбулась у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння архиєрей уділив дияконські свячення бр. Мар'яну Мащикевичу, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

Говорячи про значення свята, владика Ярослав сказав: "Сьогодні, у це свято Архистратига Михаїла і Собору усіх Небесних Сил безплотних, духовний погляд Церкви є скерований в духовний, невидимий світ". За словами проповідника, в традиції Церкви культ ангелів набув особливої важливості тоді, коли людина почула про Вічного Бога, який запрошує людину до життя в Ньому, і в ньому сповняє усі бажання її серця. 

У літургійному році Церква окремо почитає трьох Архангелів: Михаїла, Рафаїла та Гавриїла. Окрім того, Церква вшановує дев'ять ангельських хорів та визначає у тижні окремий день - понеділок - для богослужбового почитання ангелів. "Що цим сьогодні нам Церква хоче сказати?  - Найперше те, що протягом нашого з вами земного життя ми невпинно ведемо боротьбу зі злом", - наголосив владика Ярослав. Місцем цієї боротьби є серце людини, де народжуються думки та бажання. Значення імені св. Михаїла - "Хто як Бог?" - вказує нам, що наша перемога над злом можлива лише з Господом.

Після завершення Святої Літургії владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Мар’яна Мащикевича та подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на духовному шляху.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: свячення, Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори