SDE

Владика Ярослав у день св. Миколая: "Покора Святителя Миколая - це його духовне багатство" [фото]

21 грудня 2013
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Храм св. Миколая у Старому Самборі
19 грудня у м. Старий Самбір відбулось святкування храмового празника на честь св. Миколая Чудотворця. З цієї нагоди з душпастирським візитом греко-католицьку громаду відвідав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У співслужінні о. Михайла Николина (декана Старосамбірського) та священиків Старосамбірського деканату архиєрей відслужив Божественну Літургію.

Звертаючись із пастирським словом до вірних, владика Ярослав зауважив: "Святий Миколай - це немов предтеча Христового Різдва, бо своєю щирою любов'ю та милосердям найбільше уподібнився до Нашого Спасителя". За свого архиєрейського служіння св. Миколай був для пастви «правилом віри», «образом лагідності», «вчителем стриманості». Саме таким характеризує його Церква у святковому піснеспіві.

Одним з найбільших духовних дарів, які за життя здобув святитель Миколай, це покора. "Покори була сповнена душа Святителя, і це — результат його внутрішнього самопізнання, яким завжди вирізнялися святі люди, котрі бачили велич Божу і перед нею усвідомлювали власну неміч", - наголосив проповідник. У душах святих покора завжди єдналась з любовю до Божої правди, яку вони своїм життям захищали.

Наприкінці проповіді владика Ярослав додав, що усі вірні Вселенської Церкви мають можливість доступити до тих самих Божих скарбниць благодаті, з яких черпав святість св. Миколай: "Усі ми так само споживаємо духовну їжу Слово Боже, яку споживав і Святитель Миколай, та одержуємо від Бога ту саму ласку через Святі Тайни і стаємо учасниками Господньої трапези у святій Євхаристії". Відтак єпископ побажав усім, що сила віри св. Миколая була прикладом для всіх, як потрібно довіряти Божому провидінню у нашому житті, а його покора навчала любити ближніх, чинити діла милосердя, творити добро, прагнути миру і злагоди, щоб осягнути спасіння.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав усім іменників та подякував о. Михайлу Николину (настоятелю парафії) за душпастирське служіння у Христовому Винограднику.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори