SDE

Владика Ярослав на празник Обрізання Господнього: "Бог нас кличе нашим іменем, даючи нам своє благословення, а разом з цим - захист, опіку, порятунок"

16 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 січня, на празник Обрізання Господнього, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ рукопоклав у диякони брата Івана Талайло та брата Тараса Буричко, випускників Дрогобицької духовної семінарії.

Під час душпастирського звернення до вірних єпископ сказав: "Сьогодні у восьмий день після Різдва Христового ми святкуємо разник найменування Господа нашого Ісуса Христа – коли всьому світові було об’явлено ім’я Божого Сина". Проповідник додав, що цього дня Церква святкує свято та початок Нового року за Юліанським календарем, який завжди знаменує якийсь новий період історії, життя Церкви і життя українського народу.

"З вірою та надією на Бога прикладаймо зусилля, щоб освятилося Боже ім'я у світі, запанувало Боже царство правди і добра між людьми, щоб постав мир і добробут у людському роді, а між народами і людьми запанувала добра воля", - закликав вірних єпископ. Празник Обрізання Господнього пригадує про таїнство хрещення, під час якого кожен християнин отримує ім’я. "Бог нас кличе нашим іменем, даючи нам своє благословення, а разом з цим - захист, опіку, порятунок, а перш за все, певність щасливої будучності, повноти життя в Ньому", - наголосив архиєрей.

Наприкінці проповіді владика Ярослав розповів вірним про постать св. Василія Великого: "Святитель Василій був проповідником Христової істини, реформатором і засновником спільнотного чернечого життя і навіть як упорядник церковної богослужби, яку ми отримали аж по сьогоднішній день". За словами владики Ярослава, св. Василій у своїй особі наче увібрав усе те, про що говорить нам Святе Письмо.

Після завершення Літургії владика привітав нововисвячених дияконів та подякував їхнім батькам та усім, хто супроводив їх на шляху до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори