SDE

Владика Ярослав на Богоявлення Господнє: "В Йорданських водах Христос нагадує нам про повінь гріхів, які заливали цілий світ і по сьогодні заливають наше життя"

20 січня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час проповіді
19 січня на празник Богоявлення Господнього владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив святкові богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича у співслужінні священиків парафії. Богослужіння розпочались перед північчю великим повечір'ям. Відтак владика відслужив святкову Літургію.

"Сьогодні Сам Христос, Який не має жодного гріха, входить у цю воду, аби символічно змити наші з вами провини і показати нам єдиний шлях до справжнього щасливого життя – шлях покаяння", - з такими словами звернувся до вірних єпископ Самбірсько-Дрогобицький, пояснюючи духовне значення події Господнього Хрещення. Подібно як у давнину води потопу знищили усе гріховне, так і Йорданська вода, яка отримала від Христа нову силу й нову благодать, мала потопити гріхи людські, їхню гіркоту й руйнівні наслідки. Саме тому, за словами архиєрея, згадуючи спасенну євангельську подію, ми освячуємо воду й молимося, щоб через причащання води причаститися нам благодаті освячення, що веде в життя вічне.

Ісус приходить хреститись в Йордані, щоб відкрити Себе кожному з нас, стати доступним та зрозумілим. " У Йорданських водах Христос бере на Свої пречисті плечі важкий тягар – гріх усього людства, колишнього й майбутнього, бере, щоб перемогти гріх і дати свободу кожній християнській душі", - наголосив єпископ. Тому ця спасенна подія є початком звільнення людства від гріховного ярма.

Водохреща пригадує кожному християнину про подію прийняття ним таїнства хрещення. "У Хрещенні кожен із нас своїми власними устами чи устами хресних батьків зрікся диявола і пообіцяв служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською водою чисте сумління впродовж усього життя", - зауважив єпископ. За словами проповідника, потрібно завжди просити в Господа, щоб дав нам Свою благодать на кожному місці і в кожній хвилині нашого життя свято і достойно виконувати свої обов’язки гідних дітей Божих.

Зазначимо, що напередодні, 18 січня, владика Ярослав очолив у катедральному храмі богослужіння Надвечір'я Богоявлення, а увечері відвідав Дрогобицьку духовну семінарію.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори