SDE

У Дрогобичі відбувся вечір-пам'яті владики Юліяна (Вороновського) [фото]

03 березня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Вечір-реквієм пам'яті владики Юліяна (Вороновського)
1 березня, увечері, в приміщенні Львівського обласного муздрамтеатру в м. Дрогобичі відбувся вечір-реквієм пам’яті присвячений роковинам смерті владики Юліяна (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Звертаючись зі словом до присутніх, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, наголосив, що владика Юліян упродовж свого життя завжди покладався на Бога. Тому його життєва боротьба не могла бути програшною. "Владика все віддав Богові – свої знання, свій час, енергію і силу свого тіла та духа, відданість свого серця", – зазначив промовець.

"З Богом він боровся за волю для своєї Церкви і народу у важкі часи панування атеїстичного режиму. Наприкінці 80-их – на початку 90-их владика боровся у нелегких умовах розбудови незалежної України та відновлення церковного життя", – пригадав владика Ярослав життєвий подвиг першого Самбірсько-Дрогобицького єпископа. Архиєрей наголосив, що владика Юліян зробив зі свого боку все, що міг, і за цю його саможертовну посвяту сьогодні складає подяка уся Самбірсько-Дрогобицька єпархія.

Відтак слово про постать владики Юліяна (Вороновського) виголосив о. д-р Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії. "Ми будемо мати те, що випросимо у Господа Бога", – саме так, за словами доповідача, владика Юліян дивився на майбутнє українського народу. "Коли ми в молитві звертаємося до Бога, ми тоді внутрішньо готуємось прийняти те, що Господь нам дасть", – пояснив слова владики о. Мирон Бендик. Промовець додав, що під час молитви людина духовно зростає і перемінюється. І це суттєво впливає на переміну цілого народу.

Після завершення доповіді музичні колективи м. Дрогобича (студентська хорова капела "Гаудеамус" ДДПУ, цероквний дитячо-молодіжний хор "Відлуння", хор музучилища ім. Василя Барвінського та зведений симфонічний оркестр навчальних закладів й установ культури) виконали кантату місцевого композитора Миколи Ластовецького "Псалми Давида". Як зазначив автор кантати Микола Ластовецький, натхненником її написання був владика Юліян. 

Нагадаємо, що з 27 лютого по 2 березня Самбірсько-Дрогобицька єпархія молитовно згадує роковини смерті владики Юліана (Вороновського). Напередодні, 28 березня, священики та вірні єпархії вирушили в паломництво до Унівської Свято-Успенської лаври, де було освчено надгробний хрест на могилі владики Юліяна (Вороновського). Зранку, 1 березня, у Катедральному храмі м. Дрогобича Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський, очолив Божественну Літургію за упокій владики Юліяна (Вороновського).

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори