SDE

Владика Ярослав: "Віра – джерело благодатного життя" [фото]

06 жовтня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
5 жовтня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, здійснив душпастирські відвідини парафії с. Мелешки Судовишнянського деканату. Архиєрей освятив після реставраційних робіт місцевий храм Св. Верховних Апостолів Петра і Павла та відслужив Божественну Літургію.

"Віра – джерело благодатного життя", - сказав під час проповіді владика Ярослав, коментуючи євангельську розповідь про те, як Христос зцілив дочку жінки-ханаанянки. Ісус ставить за приклад нам віру цієї жінки. "Жінка-ханаанянка стає, взірцем християнина, який молиться Богові з довір’ям і впевненістю, що його віра не підведе, оскільки вона оперта на довіру до великої Господньої любові", - додав проповідник.

Ця жінка показує нам шлях віри, яким потрібно йти навіть тоді, коли втрачена надія. Шлях віри повинен долати нездоланні перешкоди, шлях віри відкидає своє вивищення, понижує себе, шукаючи користі ближньому. "Тому виплекана віра, що підкріплюється молитвою, є завжди ефективною і актуальною, приносячи спасіння людині", - сказав проповідник.

"Спасіння є Божим даром, якого людина удостоюється завдяки своїй щирій вірі та молитві", - наголосив єпископ. За його словами, спасіння, яке приносить Христос, призначене для всіх людей, воно пророковане пророком Ісаєю (пор. Іс. 56, 3-5) та є історичною місією Ісуса Христа. Отож критерій приналежності до Божого люду не знаходиться в площині расовій чи культурній, а - в площині здатності пізнання Бога і Його спасіння.

Після завершення Літургії владика Ярослав подякував о. Андрію Павелкові, адміністратору парафії, за душпастирське служіння та нагородив його хрестом з прикрасами. Єпископ висловив вдячність вірним та жертводавцям за віднову Божого храму: "Це, справді, є свідченням вашої глибокої віри та виявом щирої любові до Бога всіх, хто не шкодує свого часу, своїх здібностей для величі та краси Божого дому. Нехай ваша віра стане прикладом для майбутніх поколінь, щоб і ваші діти, внуки любили храм, знаходили час для молитви!".

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Судововишнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори