SDE

Владика Ярослав уділив дияконські свячення бр.Богдану Криницькому

12 жовтня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
9 жовтня, у день переставлення св. Йоана Богослова, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Йому співслужив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник, та духовенство єпархії. Під час богослужіння владика Ярослав уділив дияконські свячення Богдану Криницькому, випускнику Львівської духовної семінарії.

Під час проповіді владика Ярослав розповів вірним про покликання св. Йоана Богослова до апостольського служіння. Спершу св. Йоан був учнем Йоана Хрестителя. Після хрещення Ісуса він разом з Андреєм Первозванним, який теж був учнем Предтечі, стають Христовими апостолами. "Святий Йоан Богослов був постійно поруч з Ісусом, і Бог любив його за цю вірність", - зауважив владика Ярослав. Разом з апостолом Петром та своїм рідним братом апостолом Яковом св. Йоан належав до найближчого грона Божих учнів. Зокрема він був присутній під час Господнього преображення на горі Тавор та під час воскресіння дочки Яіра.

"Любов до Христа дозволила св. Йоану розкрити на сторінках свого Євангелія незбагненне таїнство воплоченого Бога", - сказав проповідник. Окрім цього, св. Йоан Богослов мав особливий досвід спілкування з Богоматір’ю, опікуватись якою доручив йому Христос.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Богдана. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам диякона з товаришування йому на дорозі до священства. Владика Ярослав зауважив, що колись подібне служіння сповнив св. Йоан Хреститель, який вказав своїм учням на Ісуса як Месію.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори