SDE

Владика Ярослав: Храм для Богородиці став правдивою школою життя

05 грудня 2014
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз)
Як єрусалимський храм був для Пресвятої Богородиці школою життя, таку ж саму роль в житті кожного християнина відграє його парафіяльний храм. На цьому 4 грудня наголосив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час душпастирських відвідин з нагоди 160-ліття храму в с. Чуква на Самбірщині.

Єпископ освятив місцеву церкву після реставраційних робіт та відслужив Святу Літургію у співслужінні о. Богдана Добрянського (декана Самбірського), о. Бориса Зубаля (настоятеля парафії) та священиків Самбірського деканату.

"Нинішній свято – це день, коли Преблагословенна Діва Марія не просто входить у святая святих, а посилається у глибини молитовного спілкування з Богом", - сказав єпископ, пояснюючи під час проповіді значення празника Введення у храм Пресвятої Богородиці. Це свято, окрім історичної події входу в храм Діви Марії, розповідає нам про щось більше - про те, як "Богом обрана Отроковиця входить в спілкування з Богом, Який в майбутньому через Духа Святого удостоїть Її стати Матір’ю Живого Бога".

За словами проповідника, свято Введення у храм Пресвятої Богородиці вказує нам на правдиву роль Божого храму в нашому житті. "Подібно як і Пречиста Діва Марія, ми повинні віднайти для себе тут своє покликання і ціль в житті, приносити в жертву свою молитву і любов", - наголосив владика Ярослав. Зокрема для молодих християн храм має стати правдивою школою життя. "Тут кожна дитина має зрозуміти, до чого вона покликана згідно з Божою волею, що вона посвячена Богові ще в момент першого її входу в храм, підчас тайни хрещення, і має бути вірна своєму Сотворителеві до кінця життя", - додав єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Борису Зубалю та парафіянам за віднову древнього храму. Єпископ також побажав вірним, щоб для кожного з них відновлений храм став місцем молитовної зустрічі з Богом: "Нехай у цих стінах постійно лунає відгомін глибокої молитви та Христової благовісті".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори