SDE

У Старому Самборі вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні [фото&аудіо]

23 лютого 2015
Друк E-mail
Фото Лілії ЛЕВИЦЬКОЇ
22 лютого в м. Старий Самбір, вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, зокрема старосамбірчанина Богдана Сольчаника. З цієї нагоди у храмі св. Миколая Чудотворця відбулась Божественна Літургія, яку очолив о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету, у співслужінні о. Михайла Николина, декана Старосамбірського, та місцевого духовенства. Участь в богослужінні взяли також священики з Українського католицького університету, де працював викладачем Богдан Сольчаник.

«Ціла Україна сьогодні повертається до тих днів, які принесли нам велику надію, що ми разом можемо змінити нашу країну. Однак прийшов час, коли ми досвідчили щось, чого ніколи не очікували – смертну жертву наших братів і сестер на Майдані,» - зазначив під час проповіді о. Богдан Прах. Проповідник пояснив вірним зміст християнської самопожертви, наводячи численні приклади з історії українського народу.

«Сьогодні переживаємо досвід великої жертви тих ангелів, яких Бог обрав собі як жертву за гріх нашої безвідповідальності, нашої згоди на корупцію, нашої байдужості; за гріх нашого нерозуміння жертв наших попередників, за гріх непошанування нашої історії, за гріх нашого нерозуміння жертви Христа для кожного з нас», - наголосив Ректор УКУ.

Після завершення богослужіння духовенство та вірні процесійною ходою вирушили до могили, де похований Герой України Богдан Сольчаник. Тут відбулась поминальна панахида.

Відтак процесія рушила до будинку, де колись мешкав Богдан Сольчаник. Поруч з цим місцем було встановлено й освячено на його честь пам’ятну дошку. Відтепер ця вулиця (колишня вул. Проектна) називатиметься на честь Богдана Сольчаника. Після цього пам’ять Героїв Небесної сотні вшанували віршами учні місцевих шкіл. З промовами виступили представники влади та громадськості м. Старого Самбора.

Додамо, що напередодні стараннями ГО "Майдан Старосамбірщини" на головній площі м. Старого Самбора було встановлено пам’ятну дошку на честь Героїв Небесної сотні.

О. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин і аудіозапису - Лілія ЛЕВИЦЬКА

АУДІОЗАПИС - Проповідь о. Богдана Праха

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори