SDE

Аніматори міжнародного реколекційного руху «Подружні зустрічі» провели в Дрогобичі дні духовної віднови [фото]

19 березня 2015
Друк E-mail
Логотип міжнародного реколекційного руху «Подружні зустрічі»
13-15 березня у Дрогобичі у приміщенні реколекційного будинку Самбірсько-Дрогобицької Єпархії відбулися реколекції для подружніх пар, які проводили аніматори міжнародного реколекційного руху «Подружні зустрічі». Організаторами реколекцій була Комісія у справах родини Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. У реколекціях взяли участь 12 пар.

Особливістю таких реколекцій є те, що їх проводять самі подружжя-аніматори разом із духівником, а не як зазвичай - реколектанти. Тому варто відзначити тих, хто так уміло і по Божому зумів допомогти усім учасникам відчути глибину і єдність свого подружжя, «воскресити» почуття один до одного, а це: подружжя Оксана і Орест Голубко, Віра і Зеновій Кузимків, Світлана і Олег Карпови, а також духівники руху о.Іван Чичерський та о.Петро Ковальчук.

Сучасне подружжя через виклики, які перед ним стоять, духовне і матеріальне його зубожіння, немає достатньо сили, часу і навіть інколи бажання відродити свою сутність, почуття та пережити наново свою єдність. Напревеликий жаль мусимо зізнатись, що найменша клітина суспільства - сім’я втрачає своє «життя», бо недосвідчує любові. Це спричинене тим, що вона перестала черпати із Джерела найбільшої любові, Сотворителя подружжя – Бога. Тому Церква, як любляча Мати простягає руку допомоги і нагадує їм про любов, яка має панувати між чоловіком і жінкою. Ще Митрополит Андрей Шептицький говорив про правдиву любов у подружжі, яка в’яже душі. Він влучно зазначає: як в людині душа, так любов в родині. А Христос нам нагадує: «Любіть один одного, як Я вас полюбив!» (Йо.15,12).

З цією метою був створений Міжнародний реколекційний рух «Подружні зустрічі», завданням якого є піклуватись про єдність і тривалість подружжя згідно з вченням Церкви, через пошук шляхів, якими можна цього досягти. Ці реколекції покликані спонукати подружжя до діалогу через зустрічі, ділення свідченями, молитву, участь у Літургії та Святих Таїнствах. Учасники реколекцій відчули Божу присутність у своєму подружжі, поглибили взаємостосунки, навчились слухати і правильно говорити із подругом, відчувати потреби і розуміти почуття один одного. Незабутніми та повчальними стали свідчення аніматорів та короткі науки отців, які їх доповнювали, а також атмосфера єдності, таємничості та Божої присутності, яка була створена аніматорами для всіх учасників. Спілкування на різну тематику дали змогу переосмислити своє ставлення до подруга, пірнути у спогади юнацьких років, у ті почуття, які переживали один до одного на момент шлюбу і глибого відчути себе «живою» частиною одного тіла.

Кожен, хто брав участь у таких реколекціях, з впевненістю скаже: нашого подружжя торкнувся Господь! Пам’ятаймо, що тільки Він зможе перемінити воду нашого подружнього життя на пахуче і смачне вино. Черпаймо з тієї допомоги, яку дає нам наша турботлива і любляча Мати-Церква, приймаймо ліки, які Вона пропонує кожному подружжю через такі реколекції!

Учасники реколекцій
Вікторія та Михайло

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія сім'ї та родини

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори