SDE

Владика Ярослав на Великдень: "Церква прагне, щоб кожен пережив Христове Воскресіння як доленосну для себе подію" [фото]

13 квітня 2015
Друк E-mail
Ікона Воскресіння Христового
12 квітня, у день празника Христового Воскресіння, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив пасхальні богослуження у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Єпископу співслужили священики Катедрального храму та Дрогобицької духовної семінарії. Молитовним співом урочисте богослужіння супроводжував парафіяльний хор і семінаристи.

Опівночі у храмі розпочалось богослужіння воскресної Полуночниці (т. зв. "Надгробне"). Опісля священнослужителі внесли Плащаницю до вівтаря і поклали на престіл, де вона перебуватиме до свята Вознесіння Господнього. Відтак архиєрей разом зі священиками та вірними із запаленими свічками вирушили процесією довкола храму. Після завершення ходи перед дверима собору розпочалось богослужіння Пасхальної Утрені. Під торжественний спів тропаря «Христос воскрес із мертвих" єпископ відчинив хрестом двері храму. Пасхальні богослужіння завершились Божественною Літургією.

У святковому зверненні до вірних єпархії владика Ярослав наголосив: "Церква несе пасхальну благовість не просто як повідомлення про історичний факт, а прагне, щоб кожен пережив Христове Воскресіння як доленосну для себе подію. Це свято стосується кожної людини, бо відкриває перед нею перспективи нового життя в Господі». (Див. повний текст послання).

Вітаючи духовенство, монашество та вірних зі святом Воскресіння Господнього, архиєрей побажав: «Нехай воскресна радість увійде в кожен дім і в кожну родину. Донесімо її скорботним і знедоленим, хворим і немічним, усім тим, хто потребує нашої уваги і підтримки. Передаваймо її і тим, хто перебуває далеко від рідного дому. Нехай невечірнє світло Христової Пасхи освячує наш життєвий шлях та скріплює нашу віру в неминучість перемоги добра й істини».

Зазначимо, що владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив пасхальні богослужіння в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори