SDE

Владика Євген (Попович): Людина повинна шукати своє щастя у Господі [фото&відео]

03 червня 2015
Друк E-mail
Фото о. Олега БІСИКА
Владика Євген (Попович)
Кожна людина прагне щастя. Цього щастя людина має шукати в Господі. На цьому наголосив владика Євген (Попович), єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської архиєпархії, під час Божественної Літургії з нагоди храмового празника Катедрального собору Пресвятої Трійці, яка відбулась 2 червня, у День Святого Духа, в м. Дрогобичі.

Владиці Євгену співслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, і о. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії та парох парафії, а також чисельне духовенство з різних деканатів єпархії. Участь в урочистому богослужінні взяли парафіяни та гості.

Під час проповіді владика Євген зауважив, що кожна людина бажає бути щасливою. "Нашим завданням є шукати свого щастя в Господі", - наголосив проповідник. Щоб осягнути це щастя, потрібно спершу знайти Господа в нашому житті. Цей крок вимагає пізнання Бога.

Далі владика сказав: "Пізнати Бога можемо так як пізнаємо іншу особу - через діалог, слухання і розуміння її". Пізнаємо Бога тоді, коли розмовляємо з Ним через молитву. "Молитва - це щось що я даю зі свого серця і беру з Його серця", - додав єпископ.

Наш Господь Бог, Якого ми пізнаємо і слухаємо, з Яким розмовляємо, не є кимось далеким. "Він - Господь, Який є дуже близьким до нас, Який хоче бути з нами і, коли бачить нашу недолю, не відвертається, а жертвує Себе заради нас", - зазначив проповідник.
У Своїй любові Бог сходить до нас і бажає перемінити наш біль у радість. "І чинить Він це через Свого Утішителя - Третю Особу Пресвятої Тройці", - сказав у підсумку владика Євген.

Після завершення Літургії з подячним словом до присутніх звернувся владика Григорій. Єпископ подякував владиці Євгену за повчальні слова проповіді та участь в храмовому празнику Катедрального храму. О. Тарас Гарасимчук, парох парафії, подякував духовенству та вірним за спільну молитву і запросив усіх на святковий концерт, який приготувала молодь парафії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Автор світлин та відео о. Олег БІСИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

ВІДЕО

Теми: Григорій (Комар), Євген (Попович), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори