SDE

Владика Ярослав привітав учасників міжнародного заходу "Дні Європи в Дрогобичі" [фото]

05 червня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
5 червня у Дрогобичі відбулось відкриття Днів Європи, організованих Генеральним Консульство Республіки Польща у Львові, Дрогобицькою міською радою та Дрогобицьким педуніверситетом ім. І. Франка. У мармуровій залі Ратуші пролунав Гімн України та Гімн Європейського Союзу. Міжнародний захід розпочався з благословення владики Ярослава, єпископа Самбірського-Дрогобицького.

У своєму привітальному слові єпископ зазначив: "Сьогодні в нас є чергова нагода поспілкуватись як друзі і вкотре пригадати, що маємо спільне європейське коріння". Владика висловив сподівання, що "ця визначна подія допоможе країнам Європейського Союзу та Україні краще пізнати одне одного" (див. повний текст слова).

Промовець наголосив, що Україна є частиною Європи. "Ще з сивої давнини наші пращури підтримували тісні зв’язки з країнами Західної Європи", - додав владика Ярослав.

Відтак єпископ висловив вдячність партнерам України з країн Західної Європи "за підтримку нашого народу і держави, особливо у ці непрості часи, коли ми болісно переживаємо криваву російську агресію, яка хоч і відбувається далеко в Криму та на Сході України, проте її відлуння відчуває кожна українська родина".

Наприкінці привітального слова владика Ярослав зауважив: "Нам потрібна підтримка наших європейських друзів, але ми як народ, який здавна відзначається гостинністю, й самі готові щось запропонувати країнам Європейського Союзу".

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори