SDE

Владика Ярослав: Ми покликані продовжувати місію Апостолів - поширювати Христову благовість [фото]

14 червня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Про це 14 червня сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у храмі Преображення Господнього в м. Дрогобичі. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Володимиру Кобетяку.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив: "Діло спасіння людства проходить основною віссю через все земне життя Сина Божого та через ціле Священне Писання". Першим кроком людини на цьому шляху є навернення. Звертаючи з дороги гріха, людина наближується до Бога. Завданням апостолів було сповіщати усім народам цю Божу істину.

Далі проповідник сказав: "Апостоли виконали доручення Божественного Вчителя: проповідували Його Слово, хрестили людей, розбудовували Церкву Христову по всій землі". Завдання поширення Христової Благовісті не закінчилося зі смертю останнього Апостола. "Це завдання для всіх нас, це покликання всіх християн", - наголосив єпископ. Усіх нас: жінок, чоловіків, молодь, дітей – Господь закликав до поширення Євангелія, до свідчення життям віри у Його Ім’я, бо християнство, це не лише культ, обряд та дотримування певних норм і правил – це, перш за все, життя особи у Христі Ісусі.

Провідник зазначив, що кожен віруючий внутрішньо досвідчив поклик Христа: "Іди за мною". "Хтось був покликаний до служби як учитель, лікар, музикант, хтось як соціальний працівник, торговець, ремісних, механік… Проте кожен з нас є покликаний до справи будування Божого Царства", - сказав владика Ярослав. Звичайні речі можуть стати особливими, надзвичайними завдяки Божій благодаті, якщо людина у вірі віддає своє життя у Божі руки.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого ієрея Володимира. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого ієрея за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори