SDE

Півсотні дрогобичан з церкви Спаса помолились у Зарваниці за Україну [фото]

14 червня 2015
Друк E-mail
Учасники паломництва з владикою Теодором (Мартинюком)
13 червня відбулася проща парохіян храму Преображення Господнього м. Дрогобича у Зарваницю. Півсотні мирян з родинами, хор "Вірую", молодь та духівник паломництва, о. Любомир Митник, адміністратор храму, просили заступництва Пресвятої Богородиці для України.

Божественну Літургію у Соборі очолив Преосвященний владика Теодор (Мартинюк), єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Звертаючись до паломників, які в цей день молилися у Зарваниці - професійна проща аграріїв та проща із Самбірсько-Дрогобицької єпархії - єпископ наголосив на приготуванні, як на важливій умові початку молитви. "Просити, стукати – це означає самому приготуватися, щоби вміти прийняти від Господа Бога те, що Він нам бажає дати. Немає такої секунди нашого життя, щоби Господь не бажав нам дати того, про що просимо", - сказав владика Теодор.

На завершення молитви, привітав прощу з Дрогобича і наголосив, що "Самбірсько-Дрогобицька єпархія має у Зарваниці «пам’ятник» прощ, котрим є блаженної пам’яті о. Василь Поточняк".

Свої і спільні молитовні прохання паломники склали у стіп Марії, яка видимо присутня у Чудотворному образі Пресвятої Богородиці, що знаходиться у парохіяльному храмі Зарваниці.

Відтак у крипті дзвіниці, де похований о. Поточняк, прочани помолились Панахиду за упокій душі ієрея Василя. Опісля пройшли Хресну дорогу (у молодіжному дусі), яку склав у свій час разом із молоддю вищезгаданий ієрей, працюючи головою Комісії у справах молоді СДЄ УГКЦ.

Після того відвідали Святотроїцький монастир оо. Студитів та хатинку Пресвятої Богородиці, де в стіні закладений камінець з місця проживання Діви Марії. На завершення прощі, Божим даром і очищенням для душі і тіла стала купіль у джерелі св. Анни.

Щасливі і піднесені духом паломники повернулись додому, щоб ділитись Божим світлом.

Зауважимо, що серед учасників прощі було близько десяти осіб, котрі вперше побували у Зарваниці.

Комісія у справах мирян СДЄ

Джерело: сайт парафії Преображення Господнього

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автори світлин - Арсен та Іванна РИЖАН

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори