SDE

Владика Ярослав: Кожна людина вірою в Ісуса Христа перейде від смерті до життя, бо смерть як останній ворог людини буде знищена [фото]

17 червня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
16 червня у храмі Преображення Господнього в с. Хітар на Сколівщині відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним протоієреєм Романом Диміцьким. Богослужіння очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, в співслужінні священиків єпархії.

У поминальному слові владика Ярослав пригадав присутнім слова св. Павла: "Ніхто бо з нас не живе для себе самого і ніхто не вмирає для самого себе: бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні" (Рим. 14, 7-8). Христова Церква вірить, що Христос, подолавши гріх і смерть, відкриває перед людиною перспективу воскресіння до вічного життя. Коли ми перебуваємо в Христі, то кожна хвилина нашого життя, а зокрема момент смерті, сповнені постійної пам’яті про Нього.  Для християнина виконання волі Отця з допомогою Святого Духа перетворюється на щоденну потребу жити і вмирати для Господа.

Далі проповідник сказав: "Християнин з готовністю приймає годину смерті, призначену і вибрану Господом, який єдиний знає, що є справжнім добром для кожного Його творіння". Тому в християнському житті не має бути ні розпачу через смерть близьких, ні паралізуючого страху перед власною смертю, коли ми пам’ятаємо слова Ісуса, що Він  – «воскресіння і життя». А це означає, що кожна людина, хоча і вмирає, вірою в Ісуса Христа перейде від смерті до життя, бо смерть як останній ворог людини буде знищена (пор. 1 Кор. 15, 26).

Після завершення Літургії відбувся чин останнього цілування: родина, духовенство, парафіяни попрощались з покійним о. Романом. Відтак домовину було перевезено до смт. Верхнє Синьовидне Сколівського р-ну і на місцевому цвинтарі було передано землі.

Додамо, що 15 червня, увечері, в місцевому храмі с. Хітар відбувся священичий парастас за покійним протоієреєм Роман, який відслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У слові співчуття до родини покійного владика Григорій сказав: "Єдиний Господь в Своєму промислі знає, що Він чинить, а нам лиш з довірою залишається прийняти Його волю. Ми всі є тут для того, щоб молитовно підтримати вас і хоча б якусь невелику частину вашого болю забрати з собою". Єпископ запевнив рідних, що Бог не покине їх родини, а буде піклуватись про них, так як піклувався покійний о. Роман.

Нагадаємо, що 14 червня 2015 року Божого на 42-му році життя і 18-му році священства відійшов у вічність протоієрей Роман Диміцький, адміністратор храму Преображення Господнього с. Хітар та храму Вознесіння Господнього с. Кальне Сколівського р-ну.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

15 червня

16 червня

 

Теми: Григорій (Комар), Славський деканат, похорон, Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори