SDE

Духовенство Самбірсько-Дрогобицької єпархії взяло участь в храмовому празнику в Перемишлі

08 липня 2015
Друк E-mail
www.cerkiew.nazwa.pl
В день Різдва Івана Хрестителя – 7 липня в Перемишлі відбулися святкування храмового празника Архікатедрального Собору. Цього дня Митрополит і Архієпископ Іван Мартиняк відзначає свої ім’янини.

Перед Святою Літургією вирушила процесія владик та духовенства до Собору Святого Івана Хрестителя. Архієрейську Святу Літургію служив Архієпископ і Митрополит Кир Іоан (Мартиняк), Владика Євген (Попович) – Єпископ Помічник Перемисько-Варшавської Архієпархії та Владика Григорій (Комар) – Єпископ Помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії.

Проповідь виголосив владика Григорій (Комар). Під час Святої Літургії Мирополит Кир Іоан підніс о. Богдана Степана до гідності митрофорного протоієрея. Святу Літургію співслужили отці: о. протоігумен Ігор Гарасим ЧСВВ, отець Дмитро Гарасим ЧСВВ – Синкел та отці Перемисько-Варшавської Архієпархії та Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. На врочистостях у Перемишлі був присутній Архієпископ Юзеф Міхалік – Митрополит Перемиський та отці латинського обряду. До Перемиського Собору прибули також представники влади: Роберт Хома – Президент міста Перемишля, Ян Пончек – Староста Перемиського Повіту, Олег Бачик – Почесний Консул України у Перемишлі, Петро Піпка – директор Української Школи у Перемишлі та Марія Туцька – голова Воєвідського Перемиського Відділу ОУП. На свято також прибули представники прикордонників, поліції, повіту та міста Перемишля. Численно в урочистостях взяли участь монахині та питомці Духовної Люблінської Семінарії. Під час врочистостей Перемишляни та прибулі делегації вітали Архієпископа і Митрополита з днем Його Ангела. Варто згадати, що Митрополита приїхали привітати парафіяни з Ольштина. Опісля парафіяльна рада попрощала пароха о. протоієрея Богдана Крубу та сотрудника отця Павла Рогуня та привітала нового пароха о. митрата Богдана Степана та сорудника отця Дмитра Лешка. Архієрейську Літургію співав катедральний хор під проводом Ярослава Вуйцика.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Іван (Мартиняк), Євген (Попович)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори