SDE

У Катедральному соборі відбулись священичі свячення [фото&відео]

23 серпня 2015
Друк E-mail
Фото о. Олега БІСИКА
22 серпня, у день святого апостола Матія, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному храмі Пресвятої Трійці, під час якої уділив священичі свячення диякону Віталію Лесняку.

Під час проповіді владика Ярослав розповів про шлях до апостольського служіння св. Матія, який належав до грона 70-ти учнів, а після П’ятидесятниці був обраний до числа Дванадцятьох апостолів. За словами св. Петра, Матій був «один з тих, які перебували з нами [апостолами] в усі часи, коли перебував і спілкувався з нами Господь Ісус, починаючи від хрещення Іванового аж до дня, коли Він вознісся від нас». Іншими словами, Матій був «свідком Його воскресіння».

Як зазначив проповідник, згаданий уривок з книги Діянь вказує необхідну рису, якою повинен володіти апостол: «Від кандидата на апостольське служіння вимагається присутності, тобто участі в усіх моментах публічного життя Ісуса». Саме ця можливість бути, бачити і чути Ісуса відігравала надзвичайну роль для перших послідовників Ісуса, Його близьких співпрацівників.

Таким близьким Божим співпрацівником є також і священик. «Завжди радіємо тим, коли у нас народжується священик, слуга вибраний Богом та поставлений через рукоположення єпископа у пресвітери», - додав владика Ярослав. На переконання проповідника, тайна священства – це не випускна церемонія чи вручення нагороди з нагоди завершення навчання, це початок нового життя в служінні Богові та Божому людові, початок єдності та сопричастя з Ісусом Христом, зі своїм місцевим архиєреєм, зі співбратами у священстві та з відданою опіці священика паствою.

Описуючи мету священичого служіння, владика Ярослав сказав: «Прийняття рукоположення – це особливе Боже посланництво до служіння Його людові у Церкві, а не земний привілей чи відзнака». Тобто священик здатний уділяти вірним Господню святість, він має владу продовжувати повноваження, які Ісус Христос передав дванадцятьом апостолам: відпускати гріхи, душпастирювати та навчати.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав о. Віталія і подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого ієрея за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Автор світлин та відео о. Олег БІСИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

ВІДЕО

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори