SDE

У Дрогобицькій семінарії відбулось урочисте відкриття 2015-2016 навчального року

01 вересня 2015
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
31 серпня в каплиці Дрогобицької духовної семінарії була відслужена Божественна Літургія з нагоди початку 2015-2016 навчального року. Очолив Літургію ректор семінарії о. Мирон Бендик у співслужінні з настоятелями та священиками-викладачами. Традиційно, в цей день двері семінарії були відкриті для батьків та родичів семінаристів, які також численно прибули на молитву. Моління своїм співом супроводжував семінарійний хор "Оранта".

Особливою Літургія була для 11 братів-першокурсників, оскільки це була їх перша молитва разом з семінарійною спільнотою. На початку проповіді о. Мирон Бендик привітав усіх студентів та викладачів з початком нового навчального року. Відтак, коментуючи євангельський уривок, отець-ректор відзначив, що нашим завданням є опанувати таємниці Царства Божого і передати їх. За словами проповідника, на протязі 6 років перебування в семінарії ми маємо можливість побачити, наскільки грунт нашого серця готовий до прийняття Слова Божого. Отець Мирон також застеріг перед різноманітними ризиками, які чекатимуть на братів в часі формації і навчання. Але, який би родючий цей грунт не був, він має бути запліднений Словом Божим, бо в іншому випаду добрих плодів не буде. Звертаючись до батьків, ректор наголосив, що вони вже мають відзнаку в Бога - свого сина, який став на дорогу Христового священства. Також отець закликав батьків та родичів молитись за своїх семінаристів, щоб у випадку труднощів їх підтримувала сильна молитва найближчих.

Після закінчення Літургії для почитання було виставлено мощі св. апостола Петра. Відтак о. Мирон Бендик окропив свяченою водою першокурсників, благословивши їх на успішне навчання. Продовжились урочистості у трапезній, де на семінарійну спільноту чекав святковий обід.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори