SDE

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбувся День катехита [фото]

27 вересня 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Остання неділя вересня - День катехита. Напередодні, у п’ятницю 25 вересня відбулася зустріч катехитів єпархії із владикою Ярославом, єпископом Самбірсько-Дрогобицьким. Початок був у катедральному соборі Пресвятої Трійці: Архиєрейська Божественна Літургія у співслужінні священиків - голови єпархіальної катехитичної комісії та голів деканальних катехитичних осередків. Літургійні твори о. Михайла Вербицького виконував катедральний хор під керівництвом п. Ірини Захарій.

Після Літургії - чин благословення на катехитичне служіння цілого грона катехитів-мирян та осіб богопосвяченого життя, прізвища яких виголошував голова комісії, а вони особисто отримували благословення від єпископа. У своєму слові Владика Ярослав наголосив на важливості катехитичного служіння, привітав катехитів із святом та подякував за жертовну працю. Потім була спільна трапеза.

Ми, катехити, безмежно вдячні Владиці Ярославу, головному катехитові єпархії, за спільно проведений час. Висловлюємо вдячність о. Миколі Витівському, голові катехитичної комісії, та секретареві комісії бр. Осипу Коцюбі за чудово організоване свято, за уміння поєднати приємне із корисним. Після обіду відбувся біблійний семінар "Читання Святого Письма: особисто та у спільноті". Провідником семінару був о. Ігор Цмоканич, за що йому велике спасибі.

На завершення свята, після "солодкого столу", о. Микола поділився враженнями від Патріаршого Собору "Жива парафія - місце зустрічі з Живим Христом", делегатом якого він був. Також голова комісії довів до відома Постанови Синоду єпископів, який відбувся після Патріаршого Собору. Отримавши практичні настанови від о. Миколи щодо організації катехитичного процесу, відбули у піднесеному настрої до своїх "виноградників". Не зіпсував наше свято і проливний дощ, який катехити сприйняли, як Боже благословення із неба на плідну працю. Нехай так і буде. Амінь!

Катехити єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори